Akvarie fisk

Akvarie fisk
Når man anskaffer sig et akvarie til børn, vil man gerne have nogle akvarie fisk, som ikke stiller for store krav til vandkvalitet mv. Det skal være robuste fisk, som man kan have glæde af i lang tid.

Hello Fresh måltidskasser - 300 DKK RABAT

Akvarie fisk til børn
Akvarie fisk der primært er til børn skal helst have en vis størrelse, idet det så er nemmere for børnene at skelne imellem de enkelte fisk. Desuden er det en god ide at fiskene er farvestrålende, da det betager børn.
ADVARSEL! I handlen kan man få de såkaldte Oscarfisk. De sælges som unger, men i løbet af bare 2 år er de 30 cm! Som voksne er de aggressive og de spiser de mindre fisk!

Beskrivelser af nogle arter
I familien med ungefødende tandkarper findes mange gode børnebegynderfisk. Det er nøjsomme fisk, som føder levende unger. I et akvarie med mange planter vil ynglen kunne vokse op til stor glæde for børnene. Mange af arterne indenfor denne gruppe er forædlet, således at de er meget mere farvestrålende end de oprindeligt er i naturen.

Guppy
Næsten alle akvarister har prøvet at have guppyer på et tidspunkt. Den er ikke så stor kun 4-6 cm, men til gengæld kan den fås i et væld af farve- og finnevarianter.

Sværddrager
Den voksne fisk er 12-15 cm lang og det er nemt at se forskel på hanner og hunner, idet hannens halefinne er forlænget i et sværd. De mest almindelige er orange.

Platy
De er 4-6 cm lange og fås i mange farvevarianter, blandt andet gule og orange

Lignende Artikler
Klovnefisk

Klovnefisk

Klovnefisken er en særdeles farverig fiskeart. Den lever i Stillahavet omkring koralrevene. Klovnefisken er ikke en særlig god svømmer, hvilket gør at den er nødt til at gemme sig mellem søanemonens tentakler.

Artemia salina

Artemia salina

Når æggene fra saltsørejen Artemia salina klækkes kommer små nauplier, som er et fortrinligt foder til fiskeyngel. Læs her hvordan du selv kan "lave" foder til dit fiskeyngel!

Infusorier

Infusorier

Når man opdrætter akvariefisk er infusorier et særdeles værdifuldt foder til de små fiskeunger. Infusorier er forholdsvis lette at "lave" selv, og det kan du læse om i denne artikel.

 

 

Opdræt af Gurami

Opdræt af Gurami

Det er spændende at lave opdræt med akvariefisk og en del fisk af slægten Gurami er forholdvis nemme at opdrætte. Ungerne er dog meget små, men overlever de i de første 6-7 uger, så er den værste krise overstået.

Guldfisk

Guldfisk

Det er altid spændende at have fisk, og guldfisk kan man have både ude og inde. Det er flotte fisk, som man kan have glæde af i mange år. De bør IKKE leve i en guldfiskebowle! Læs her hvordan de passes korrekt.
Akvarier

Akvarier

Der er flere forskellige typer akvarier. Lige fra en lille guldfiske-bowle til det store oceanarie på Nordsømuseet i Hirtshals. Her er fokus på stueakvarier.
Akvariefisk

Akvariefisk

Når man skal have akvariefisk første gang, er det vigtigt at de fisk man får er robuste og ikke stiller for store krav til akvariets udformning, planter, vandkvalitet mv.
Akvarie

Akvarie

Her kan du læse om nogle af de overvejelser man skal gøre sig inden man anskaffer sig et akvarie. Hvor stort skal det være og hvor skal det stå? Kan det tilpasses de øvrige møbler?
Fisk

Fisk

Et akvarium er smukt at se på og fisk fascinerer både voksne og børn. Både nybegynderen og den erfarne akvarist kan have glæde af at have akvarie, da akvariefisk har meget forskellige krav.
Indlæs flere
Kontakt
Tak fordi du besøger "heste-og-andre-dyr.dk". Vi har den fornøjelse gratis at tilbyde dig en masse artikler indenfor heste, hunde, katte, fugle, fisk og meget mere.

Alt på siden er 100% GRATIS

Med venlig hilsen
heste-og-andre-dyr.dk