Artemia salina

Artemia salina

Når æggene fra saltsørejen Artemia salina klækkes kommer små nauplier, som er et fortrinligt foder til fiskeyngel. Læs her hvordan du selv kan "lave" foder til dit fiskeyngel!Hello Fresh måltidskasser - 300 DKK RABAT

Artemia salina
Æggene fra saltsørejen Artemia salina kan købes i enhver veludstyret dyrehandel. De kan bringes til klækning i løbet af 24-48 timer, så man skal starte et par dage før fiskeungerne har brug for dem. Når æggene er klækket kommer der nauplier, som kan tages af de fleste fiskeunger, der er et par dage gamle.

Nauplier af Artemia salina
Når æggene skal klækkes skal man bruge vand med en temperatur på 24-26 grader Celcius. Der skal tilsættes ca. 1 spiseskefuld (20-25 g.) groft køkkensalt pr. liter vand.
Hvis man ikke har en beholder, hvor man kan have en lav vandstand, så bør man sætte gennemluftning på med en luftsten.

Fodring med nauplier af Artemia salina
Man kan suge nauplierne op med en hævert eller en pipette og på en måde give fiskeungerne mad.
Da fiskeungerne helst skal have foder hele tiden vil det være en fordel at have gang i flere kulturer samtidig og det er vigtigt at starte i god tid inden ungerne svømmer frit, så de kan få foder med det samme.
Hvis man er lidt kreativ kan man lave en anordning, der kontinuerligt drypper vand med nauplier ned i akvariet. I denne forbindelse er det værd at huske at både nauplier og fiskeunger vil tiltrækkes af lys, så det kan være en fordel med en lampe, der lyser ind fra siden af akvariet i den ende hvor foderet drypper ned. Ligeledes kan man have en lampe ved beholderen med nauplier, så der kommer lys, der hvor nauplierne suges op.
Det er let at se om ungerne har spist, da nauplierne er røde og ungernes maver derved får et rosa skær, når de har spist.

Lignende Artikler
Klovnefisk

Klovnefisk

Klovnefisken er en særdeles farverig fiskeart. Den lever i Stillahavet omkring koralrevene. Klovnefisken er ikke en særlig god svømmer, hvilket gør at den er nødt til at gemme sig mellem søanemonens tentakler.

Infusorier

Infusorier

Når man opdrætter akvariefisk er infusorier et særdeles værdifuldt foder til de små fiskeunger. Infusorier er forholdsvis lette at "lave" selv, og det kan du læse om i denne artikel.

 

 

Opdræt af Gurami

Opdræt af Gurami

Det er spændende at lave opdræt med akvariefisk og en del fisk af slægten Gurami er forholdvis nemme at opdrætte. Ungerne er dog meget små, men overlever de i de første 6-7 uger, så er den værste krise overstået.

Guldfisk

Guldfisk

Det er altid spændende at have fisk, og guldfisk kan man have både ude og inde. Det er flotte fisk, som man kan have glæde af i mange år. De bør IKKE leve i en guldfiskebowle! Læs her hvordan de passes korrekt.
Akvarier

Akvarier

Der er flere forskellige typer akvarier. Lige fra en lille guldfiske-bowle til det store oceanarie på Nordsømuseet i Hirtshals. Her er fokus på stueakvarier.
Akvarie fisk

Akvarie fisk

Når man anskaffer sig et akvarie til børn, vil man gerne have nogle akvarie fisk, som ikke stiller for store krav til vandkvalitet mv. Det skal være robuste fisk, som man kan have glæde af i lang tid.
Akvariefisk

Akvariefisk

Når man skal have akvariefisk første gang, er det vigtigt at de fisk man får er robuste og ikke stiller for store krav til akvariets udformning, planter, vandkvalitet mv.
Akvarie

Akvarie

Her kan du læse om nogle af de overvejelser man skal gøre sig inden man anskaffer sig et akvarie. Hvor stort skal det være og hvor skal det stå? Kan det tilpasses de øvrige møbler?
Fisk

Fisk

Et akvarium er smukt at se på og fisk fascinerer både voksne og børn. Både nybegynderen og den erfarne akvarist kan have glæde af at have akvarie, da akvariefisk har meget forskellige krav.
Indlæs flere
Kontakt
Tak fordi du besøger "heste-og-andre-dyr.dk". Vi har den fornøjelse gratis at tilbyde dig en masse artikler indenfor heste, hunde, katte, fugle, fisk og meget mere.

Alt på siden er 100% GRATIS

Med venlig hilsen
heste-og-andre-dyr.dk