Dværgkaniner

Dværgkaniner
Børn kan have stor glæde af dværgkaniner. Hvis man køber kaninen som unge er den nem at vænne til at blive løftet og kælet med. Man kan sågar lære den at gå i snor, og gå til kaninhop med den!

Hello Fresh måltidskasser - 300 DKK RABAT

Dværgkaniner som kæledyr
En dværgkanin bliver ikke så stor, og er derfor et godt valgt til børn, da de så har mulighed for at løfte den korrekt. Dvs. at man tager fat i nakkeskindet bag ørerne og sætter den anden hånd under bagbenene/rumpen. Man må aldrig løfte en kanin i ørerne!
At købe en dværgkaninunge er lidt af en tillidssag. De dværgkaniner der er i dyrehandlerne er ofte unger af dyr, der bliver for store. Vær i denne forbindelse opmærksom på at hvis en kanin sælges som Hermelin (en lille kanninrace) så må ørerne på den voksne kanin maksimalt være 6 cm og som udvokset må den højst veje 1,3 kg! Når kaninen sælges skal den være mindst 8 uger gammel ellers er den ikke vænnet ordentligt fra sin mor og man risikerer at den bliver syg.
Man kan vælge at holde kaninen indendørs, men den har faktisk bedst af at være udendørs, hvis man har muligheden. Det skal dog ikke afholde folk i lejligheder fra at holde kanin! Et kaninbur skal være så stort som muligt, især hvis kaninen ikke tages ud for at motionere, men som minimum kræves 0,5 kvadratmeter.
Kaninen skal have frisk vand hver dag og foder i form af kornblandinger. Desuden vil den være glad for at få et tilskud grøntfoder, men pas på med at give for meget ad gangen, det kan give dårlig mave. Den vil også gerne have grene, men det er IKKE nødvendigt af hensyn til tænderne, som mange tror. Tænderne i over- og undermunden gnider imod hinanden og bliver slidt når kaninen spiser, også selvom det er korn eller salat!

Dværkaniner med skæve/lange tænder må ikke få unger, da det er en genetisk fejl

Tænderne skal klippes hos dyrlægen hvis de bliver for lange, ellers kan dyret ikke spise!

Lignende Artikler
Kaninunger - salgsklare

Kaninunger - salgsklare

Denne artikel er den syvende og sidste i en serie om kaninunger. Vi følger kaninerne fra parringen til ungerne er store nok til at blive solgt.
Nu er kaninerne 8 uger gamle og klar til at blive solgt

Kaninunger - Kønsbestemmelse

Kaninunger - Kønsbestemmelse

Denne artikel er den sjette i en serie om kaninunger. Vi følger kaninerne fra parringen til ungerne er store nok til at blive solgt.
Denne artikel handler om kønsbestemmelse af ungerne.

Kaninunger - Flytning til et større bur

Kaninunger - Flytning til et større bur

Denne artikel er den femte i en serie om kaninunger. Vi følger kaninerne fra parringen til ungerne er store nok til at blive solgt.
Denne artikel handler om ungernes flytning til et større bur.

Kaninunger - Ud af reden

Kaninunger - Ud af reden

Denne artikel er den fjerde i en serie om kaninunger. Vi følger kaninerne fra parringen til ungerne er store nok til at blive solgt.
I denne artikel forlader ungerne reden og smager "på verden".

Kaninunger - Den første tid

Kaninunger - Den første tid

Denne artikel er den tredje i en serie om kaninunger. Vi følger kaninerne fra parringen til ungerne er store nok til at blive solgt.
Denne artikel handler om ungernes første tid i reden til de får øjne.

Kaninunger - fødsel

Kaninunger - fødsel

Denne artikel er den anden i en serie om kaninunger. Vi følger kaninerne fra parringen til ungerne er store nok til at blive solgt.
Denne artikel handler om fødslen og ungernes første dage.

Kaninunger - parring

Kaninunger - parring

Denne artikel er den første i en serie om kaninunger. Vi følger kaninerne fra parringen til ungerne er store nok til at blive solgt.
Denne artikel handler om hvilke forberedelser skal der til for at en kanin kan få unger.

Kaninbur

Kaninbur

Inden man køber en kanin skal man have et kaninbur. Man kan købe et færdiglavet eller man kan lave det selv. Det vigtigste er at kaninen har den plads og de ting den har brug for, samt at buret er nemt at gøre rent.
Kanin

Kanin

En kanin er et sødt og blødt kæledyr. Her kan man læse om hvad man skal anskaffe sig inden man køber kaninen, og hvordan den skal passes, samt hvordan kaninen gøres tam.
Kaniner

Kaniner

Et af de mest populære kæledyr er kaniner. De er søde og bløde, og så er de nemme at passe. Desuden er det nemt at få dem til at yngle, så hele familien kan have glæde af dem.

Indlæs flere
Kontakt
Tak fordi du besøger "heste-og-andre-dyr.dk". Vi har den fornøjelse gratis at tilbyde dig en masse artikler indenfor heste, hunde, katte, fugle, fisk og meget mere.

Alt på siden er 100% GRATIS

Med venlig hilsen
heste-og-andre-dyr.dk