Fjordhest

Fjordhest
En fjordhest er en ponyrace, idet den som regel er under 148 cm i stangmål. Den er dog så robust og stærk at den snilt kan bære voksne ryttere. Fjordhesten er populær som skovturs- og familiehest.

Hello Fresh måltidskasser - 300 DKK RABAT

Fjordhest
Fjordhesten stammer oprindeligt fra Norge, hvor den især var populær i vestlandet. Øst på længere inde i landet var det primært den noget større dølehest, der blev foretrukket, idet der her primært var skovbrug. Allerede i det 16. og 17. århundrede er de første fjordheste blevet importeret til Danmark, men især i slutningen af 1800-tallet var der en stor import. Den blev primært brugt til drive jorden på små landbrug og den var populær pga. sin nøjsomhed. Netop pga. denne nøjsomhed var der mange, der beholdte den lille gule pony efter maskinerne kom ind i landbruget.

Avlsmål
Fjordhesten er egentlig en ponyrace. Dette skyldes at den er under 148 cm i stangmål. I avlsmålet står at en velproportioneret fjordhest af passende størrelse måler 140 - 145 cm i stangmål, og langt de fleste fjordheste holder dette mål.
Langt de fleste fjordheste er gule med midtstol (mørk stribe midt i manen), ål (stribe ned ad ryggen) og halefjer (mørk stribe midt i halen). Den findes også i andre farver, nemlig rødgul, grå, ulsblak og gulblak, men den må ikke have aftegn..

Den alsidige fjordhest
Fjordhesten er meget alsidig. Rigtig mange bruger fjordhesten som skovturshest og her er den fortrinlig, da den har et supergodt temperament. Netop af denne grund er den også ofte brugt i handicapridning og som distancehest er dette også en fordel. Fjordheste kan dog også gå både dressur og spring, og især de lettere typer egner sig fint til dette formål. De lidt tungere er ofte brugt til kørsel, hvor de også gør det rigtigt godt.

Kontakt
Tak fordi du besøger "heste-og-andre-dyr.dk". Vi har den fornøjelse gratis at tilbyde dig en masse artikler indenfor heste, hunde, katte, fugle, fisk og meget mere.

Alt på siden er 100% GRATIS

Med venlig hilsen
heste-og-andre-dyr.dk