Guldfisk

Guldfisk
Det er altid spændende at have fisk, og guldfisk kan man have både ude og inde. Det er flotte fisk, som man kan have glæde af i mange år. De bør IKKE leve i en guldfiskebowle! Læs her hvordan de passes korrekt.

Hello Fresh måltidskasser - 300 DKK RABAT

Guldfisk
Guldfisken er verdens ældste og mest kendte prydfisk. Den stammer oprindeligt fra Kina, og den form vi kender i dag er en kulturform, som opstod i Kina for mere end 1000 år siden.

Udseende
En guldfisk kan blive helt op til 25 cm, men den bliver mindre i et akvarium. Fiskene findes i flere farver, såsom orange, gyldne og hvide. Ofte har de pletter i en anden farve end kropsfarven. Der findes en langfinnet udgave af guldfisken, den såkaldte slørhale. Den har forlængede finner og bliver ikke mere end 10-15 cm lang.

Pasning
Guldfisken er en koldtvandsfisk, og den trives bedst ved temperaturer mellem 4 og 20 grader Celsius. Slørhalerne vil gerne have noget varmere vand, så her bør temperaturen ikke komme under 15 grader Celsius. Om sommeren kan fiskene holdes udendørs, men være opmærksom på fiskehejren og at vandet ikke bliver for varmt hvis det er i solen.
Akvariet skal være rummeligt, højt og sparsomt beplantet. Det er vigtigt at det er godt gennemluftet hvis der er flere fisk i det.
Guldfiskene spiser kraftigt tørfoder og levende foder af enhver art. Desuden bør de have et vegetabilsk kosttilskud i form af salat, alger mv. I forretningerne kan man købe specielt guldfiskefoder.

Lignende Artikler
Klovnefisk

Klovnefisk

Klovnefisken er en særdeles farverig fiskeart. Den lever i Stillahavet omkring koralrevene. Klovnefisken er ikke en særlig god svømmer, hvilket gør at den er nødt til at gemme sig mellem søanemonens tentakler.

Artemia salina

Artemia salina

Når æggene fra saltsørejen Artemia salina klækkes kommer små nauplier, som er et fortrinligt foder til fiskeyngel. Læs her hvordan du selv kan "lave" foder til dit fiskeyngel!

Infusorier

Infusorier

Når man opdrætter akvariefisk er infusorier et særdeles værdifuldt foder til de små fiskeunger. Infusorier er forholdsvis lette at "lave" selv, og det kan du læse om i denne artikel.

 

 

Opdræt af Gurami

Opdræt af Gurami

Det er spændende at lave opdræt med akvariefisk og en del fisk af slægten Gurami er forholdvis nemme at opdrætte. Ungerne er dog meget små, men overlever de i de første 6-7 uger, så er den værste krise overstået.

Akvarier

Akvarier

Der er flere forskellige typer akvarier. Lige fra en lille guldfiske-bowle til det store oceanarie på Nordsømuseet i Hirtshals. Her er fokus på stueakvarier.
Akvarie fisk

Akvarie fisk

Når man anskaffer sig et akvarie til børn, vil man gerne have nogle akvarie fisk, som ikke stiller for store krav til vandkvalitet mv. Det skal være robuste fisk, som man kan have glæde af i lang tid.
Akvariefisk

Akvariefisk

Når man skal have akvariefisk første gang, er det vigtigt at de fisk man får er robuste og ikke stiller for store krav til akvariets udformning, planter, vandkvalitet mv.
Akvarie

Akvarie

Her kan du læse om nogle af de overvejelser man skal gøre sig inden man anskaffer sig et akvarie. Hvor stort skal det være og hvor skal det stå? Kan det tilpasses de øvrige møbler?
Fisk

Fisk

Et akvarium er smukt at se på og fisk fascinerer både voksne og børn. Både nybegynderen og den erfarne akvarist kan have glæde af at have akvarie, da akvariefisk har meget forskellige krav.
Indlæs flere
Kontakt
Tak fordi du besøger "heste-og-andre-dyr.dk". Vi har den fornøjelse gratis at tilbyde dig en masse artikler indenfor heste, hunde, katte, fugle, fisk og meget mere.

Alt på siden er 100% GRATIS

Med venlig hilsen
heste-og-andre-dyr.dk