Heste

Heste
Rigtig mange mennesker beskæftiger sig til dagligt med heste på mange forskellige måder. I denne artikel gennemgås nogle af de vigtigste områder, samt hestens historie.

Hello Fresh måltidskasser - 300 DKK RABAT

Rigtig mange mennesker beskæftiger sig til dagligt med heste på mange forskellige måder. I denne artikel gennemgås nogle af de vigtigste områder, samt hestens historie.

Hestens historie
Hesten har fascineret mennesker i mange tusinde år. For over 10.000 år siden jagede mennesket hesten som byttedyr. Hesten dengang lignede dog langtfra hesten i dag. Den var mindre og da dens primære forsvar var at skjule sig var ikke så hurtig, men havde sandsynligvis en stribet pels. Senere da mennesket begyndte at dyrke jorden fandt man ud af at bruge hesten som ridedyr og senere er hesten bla. brugt som pakkedyr for nomader, ridedyr i krige og trækdyr i landbruget…

Heste og ridning
I dag forbinder de fleste hesten med ridning, og der findes da også et stort udvalg af konkurrencer, som man kan deltage i med sin hest. Andre har den som et hobbydyr og rider hovedsageligt skovture på den eller bruger den til kørsel. Til alle disse formål lægges naturligvis vægt på forskellige ting, så igennem de seneste århundreder har der været et stort udvælgelses- og avlsarbejde for at specialisere hestene. Indenfor konkurrencesporten bruges heste hovedsageligt til dressur, spring og military, samt forskellige former for væddeløb. Naturligvis har dette afstedkommet en storstilet avl, med vægt på forskellige egenskaber hos hestene:

Dressur
Her lægges vægt på hestens gangarter og eksteriør (udseende)

Spring
Her lægges vægt på at hesten skal have gå-på-mod og stærke ben/knogler
Military
Her lægges vægt på hestens udholdenhed og springegenskaber

Væddeløb
Her lægges vægt på hestens hurtighed

For andre betyder konkurrence ikke så meget, her er det samværet med heste, der er i fokus. Nogle er så heldige at have deres egen hest, mens andre må ”nøjes” med en hest på en rideskole.

Fælles for alle er at hesten indgår, som en stor del af deres liv.

Lignende Artikler
Hesteforsikring

Hesteforsikring

H vis man er hesteejer er det næsten et must med en hesteforsikring. Næsten alle forsikringsselskaber i Danmark tilbyder hesteforsikringer i mere eller mindre omfang.

Hestehvisker

Hestehvisker

At være hestehvisker er en måde at forstå sin hest på. Man kommunikerer med hesten på en helt ny og anderledes måde end man er vant til og går ind på hestens præmisser.

Heste og kræmmermarked

Heste og kræmmermarked

Rundt om i Danmark bliver der holdt mange heste og kræmmermarkeder i løbet af året. Markederne forløber næsten altid fra sommer til efterår, da dyrene skal kunne stå ude uden at fryse.

Man

Man

Hestens man er de lange hår, der sidder fra hoved til ryg. Man læser ofte at hesten manke blafrer i vinden, men her er det altså manen, der er tale om. Manken er en del af hestens skelet.
Hesteudstyr

Hesteudstyr

Hvis man har fået lov til at få en hest, eller man endelig har fået råd til at købe en, så skal man også have en del hesteudstyr. Desuden skal man naturligvis have hesten opstaldet.
Hestepension

Hestepension

Hvis man ikke har mulighed for at opstalde sin heste hjemme hos sig selv, så kan man vælge at opstalde den på en hestepension. Man kan også opstalde den på grund af pensionens gode ridefaciliteter.
Hestemishandling

Hestemishandling

Hvad gør man hvis man har mistanke om hestemishandling? Læs mere i artiklen herunder og hvad man kan gøre hvis man har mistanke om at nogle heste bliver misligeholdt.
Hestefoder

Hestefoder

Hvis man selv står for at købe foder til sin hest, er det vigtigt at man ved noget om hestefoder. Man kan få meget forskelligt foder til heste, så det kan være svært at vide hvad man skal købe.
Indlæs flere
Kontakt
Tak fordi du besøger "heste-og-andre-dyr.dk". Vi har den fornøjelse gratis at tilbyde dig en masse artikler indenfor heste, hunde, katte, fugle, fisk og meget mere.

Alt på siden er 100% GRATIS

Med venlig hilsen
heste-og-andre-dyr.dk