Hestemishandling

Hestemishandling
Hvad gør man hvis man har mistanke om hestemishandling? Læs mere i artiklen herunder og hvad man kan gøre hvis man har mistanke om at nogle heste bliver misligeholdt.

Hello Fresh måltidskasser - 300 DKK RABAT

Hestemishandling
Hvad enten man har heste eller ej, så tager vi alle afstand fra hestemishandling. De sager, der har været med heste som blev skamferet har rigtigt gjort folk opmærksomme på mishandling af heste. Heldigvis lader det til at være stoppet, men det er forfærdeligt for dem som har fået mishandlet sin hest, nogle endda så voldsomt at hesten er død af det.

Hvad er ikke mishandling af heste?
Der er en del eksempler på at folk (især bymennesker) har anmeldt en hesteejer fordi hestene gik ude i regnvejr og vedkommende syntes at det var synd for dyrene at de blev våde. Dette skyldes simpelthen uvidenhed. Heste har så absolut bedst af at gå ude, så meget som muligt. Om vinteren må heste også gerne gå på fold, der skal blot være et læskur til rådighed. Shetlændere og Islændere behøver dog ikke et decideret skur, men skal have mulighed for at søge læ. Disse hesteracer har nemlig så tyk og vandafvisende en pels at de bedre kan klare vintervejret.

Hvad gør man når man har mistanke om at heste lider?
Ofte er det fordi det bliver uoverskueligt at skulle tage sig af hestene at der er nogen, der ikke sørger ordentligt for deres dyr. Det er dog ingen undskyldning! Har man mistanke om at hestene lider, så kan man prøve at kontakte ejeren. Har det ingen effekt bør man kontakte en dyrlæge eller hestens værn, så vil de undersøge forholdene nærmere.

Tøv ikke med at anmelde hestemishandling

Lignende Artikler
Hesteforsikring

Hesteforsikring

H vis man er hesteejer er det næsten et must med en hesteforsikring. Næsten alle forsikringsselskaber i Danmark tilbyder hesteforsikringer i mere eller mindre omfang.

Hestehvisker

Hestehvisker

At være hestehvisker er en måde at forstå sin hest på. Man kommunikerer med hesten på en helt ny og anderledes måde end man er vant til og går ind på hestens præmisser.

Heste og kræmmermarked

Heste og kræmmermarked

Rundt om i Danmark bliver der holdt mange heste og kræmmermarkeder i løbet af året. Markederne forløber næsten altid fra sommer til efterår, da dyrene skal kunne stå ude uden at fryse.

Man

Man

Hestens man er de lange hår, der sidder fra hoved til ryg. Man læser ofte at hesten manke blafrer i vinden, men her er det altså manen, der er tale om. Manken er en del af hestens skelet.
Hesteudstyr

Hesteudstyr

Hvis man har fået lov til at få en hest, eller man endelig har fået råd til at købe en, så skal man også have en del hesteudstyr. Desuden skal man naturligvis have hesten opstaldet.
Hestepension

Hestepension

Hvis man ikke har mulighed for at opstalde sin heste hjemme hos sig selv, så kan man vælge at opstalde den på en hestepension. Man kan også opstalde den på grund af pensionens gode ridefaciliteter.
Hestefoder

Hestefoder

Hvis man selv står for at købe foder til sin hest, er det vigtigt at man ved noget om hestefoder. Man kan få meget forskelligt foder til heste, så det kan være svært at vide hvad man skal købe.
Heste

Heste

Rigtig mange mennesker beskæftiger sig til dagligt med heste på mange forskellige måder. I denne artikel gennemgås nogle af de vigtigste områder, samt hestens historie.
Indlæs flere
Kontakt
Tak fordi du besøger "heste-og-andre-dyr.dk". Vi har den fornøjelse gratis at tilbyde dig en masse artikler indenfor heste, hunde, katte, fugle, fisk og meget mere.

Alt på siden er 100% GRATIS

Med venlig hilsen
heste-og-andre-dyr.dk