Hingstekåring i Herning 2008

Hingstekåring i Herning 2008

Der har været hingstekåring i Herning. Stald Cajus med tre fløjhingste, læs mere om det her!Hello Fresh måltidskasser - 300 DKK RABAT

Efter flere års imponerende resultater gjorde Stald Cajus fra Arnum rent bord ved weekendens hingstekåring i Herning. Alle tre nykårede fløjhingste for 3-, 4-, og 5-årige springheste tilhører den sønderjyske hingstestation.

 

- Jeg har først lige skulle fordøje dette her, og jeg kan ikke give en entydig opskrift på, hvordan man opnår et så flot resultat ved en hingstekåring af så international klasse, som der er tale om her i Herning. Jeg må jo have et godt blik for potentialet i de hingste, som jeg ser, men æren tilhører mindst lige så meget berider Søren Knudsen, som træner med hestene i det daglige. Og så skal der jo også lidt held til, når hele tre hingste rammer formen i én og samme weekend, siger Jack Munch Christiansen, der driver Stald Cajus sammen med hustruen Kari.

 

Tilbage til Herning, hvor skimlen Quinton efter to dages løsspring og dobbeltkarakteren 9,5 blev fløjhingst blandt de cirka 70 heste, som stillede op blandt tre-åringene. Holstenerhingsten kom til Arnum sidste år, og snuppede som sagt det første stik i en samlet præstation, som aldrig er set mage ved kåring af springheste i Herning. Quinton ejes af Stald Cajus og Søren Bøgsted i fællesskab, men har naturligvis base på hingstestationen i Arnum.

4-årige Cosmeo har bedækket 130 hopper sidste år, og i efteråret vandt han materialprøven på Vilhelmsborg. Det har i sig selv øget interessen for at anvende Cosmeos flotte gener, men opmærksomheden fra ind- og udland vil utvivlsomt stige i år, hvor det smukke dyr nu også kan bryste sig med titlen Årets Fløjhingst 2008. Cosmeo ejes af Stald Cajus og kom med i den sønderjyske fold for to år siden.

 

Endeligt meldte 5-årige Coulthard sig også i den eksklusive kreds af fløjhingste. Coulthard deltog uden for konkurrence i ungheste-championatet, hvor han fik 890 point, flere points end den officielle vinder. Det illustrerer hestens springevner og springteknik, og dommerne nåede ud fra samlet vurdering frem til, at de havde en vinder blandt 5-års hestene. Coulthard er købt som føl hos Søren Bøgsted.

Nu kan der som sagt kun kåres en fløjhingst for hver årgang, men blandt 3 års hingstene var der også en hingstekåring til Diamont de Revel, som nu ligeledes er klar til at indgå som vigtig brik i avl. ”Diamanten” blev købt for 2 år siden hos Carsten Carstensen i Hellevad.

 

Et flere-årigt samarbejde med Jens Peter Aggesen, Maugstrup, har gjort, at Stald Cajus har sæd fra eminente dressurheste i ”banken”. Også Aggesen tog ubeskedent for sig ved weekendens kåringer. 3-års hingsten Sieger Hit, som blev købt i Tyskland for et halvt år siden for 2,7 millioner kroner, blev naturligvis kåret. Desuden blev hingsten Wilkens færdigkåret. De to hingste står til dagligt i Tyskland, men Stald Cajus har forhandlingen af deres sæd.

To andre Aggesen-heste, tre-årigene Fantastico og Hoch Stern blev nykåret. Begge er indkøbt i Tyskland i efteråret og skal i denne sæson have base hos Kari og Jack Christiansen i Arnum.

 

- Det er svært at beskrive, hvordan man har det efter sådan en oplevelse. På den ene side er man naturligvis stolt, men omvendt er man også lidt ydmyg. Jeg ved jo, at det med hele tre fløjhingste i år kun kan gå tilbage ved de kommende års kåringer. Til gengæld hersker der ingen tvivl om, at den fornemme præstation giver genlyd i hestekredse og dermed øge interessen for det avlsarbejde, som vi udfører, siger Jack Christiansen.

 

For yderligere oplysninger kontakt Jack Munch-Christiansen tlf. 74 82 63 76 eller 40 28 33 89

Kontakt
Tak fordi du besøger "heste-og-andre-dyr.dk". Vi har den fornøjelse gratis at tilbyde dig en masse artikler indenfor heste, hunde, katte, fugle, fisk og meget mere.

Alt på siden er 100% GRATIS

Med venlig hilsen
heste-og-andre-dyr.dk