Infusorier

Infusorier

Når man opdrætter akvariefisk er infusorier et særdeles værdifuldt foder til de små fiskeunger. Infusorier er forholdsvis lette at "lave" selv, og det kan du læse om i denne artikel.

 

 Hello Fresh måltidskasser - 300 DKK RABAT

Infusorier
Infusorier er små dyr, som ikke kan ses med det blotte øje. De danner en grålig tåge i vandet og det er sådan at man ved at de er der.

Dyrkning af infusorier
Hvis man har et akvarie, der har været i frift i noget tid, så kan man slamme godt op og lade det opsugede vand stå i en ren spand til næste dag. To til fem liter er passende og når slammet er bundfældet kan man suge vandet over i en passende beholder - f.eks. et lille akvarium. En svag gennemstrømning med en luftsten vil være gavnligt, da infusorier er iltkrævende.

Fodring af infusorier
Der kan bruges en del forskellige fodermidler. Man kan bruge en bananskræl, der er helt tør og hård eller amn man bruge en tot tør hø (tørret græs). Man kan også give et par dråber mælk eller strø lidt ølgær i pulveriseret form. Det er dog vigtigt ikke at brge for meget, da kulturen så vil gå til.

Fodring med infusorier
Da fiskeungerne helst skal have foder hele tiden vil det være en fordel at have gang i flere kulturer samtidig og det er vigtigt at starte i god tid inden ungerne svømmer frit, så de kan få foder med det samme.
Hvis man er lidt kreativ kan man lave en anordning, der kontinuerligt drypper vand med infusorier ned i akvariet. I denne forbindelse er det værd at huske at både infusorier og fiskeunger vil tiltrækkes af lys, så det kan være en fordel med en lampe, der lyser ind fra siden af akvariet i den ende hvor foderet drypper ned.

Lignende Artikler
Klovnefisk

Klovnefisk

Klovnefisken er en særdeles farverig fiskeart. Den lever i Stillahavet omkring koralrevene. Klovnefisken er ikke en særlig god svømmer, hvilket gør at den er nødt til at gemme sig mellem søanemonens tentakler.

Artemia salina

Artemia salina

Når æggene fra saltsørejen Artemia salina klækkes kommer små nauplier, som er et fortrinligt foder til fiskeyngel. Læs her hvordan du selv kan "lave" foder til dit fiskeyngel!

Opdræt af Gurami

Opdræt af Gurami

Det er spændende at lave opdræt med akvariefisk og en del fisk af slægten Gurami er forholdvis nemme at opdrætte. Ungerne er dog meget små, men overlever de i de første 6-7 uger, så er den værste krise overstået.

Guldfisk

Guldfisk

Det er altid spændende at have fisk, og guldfisk kan man have både ude og inde. Det er flotte fisk, som man kan have glæde af i mange år. De bør IKKE leve i en guldfiskebowle! Læs her hvordan de passes korrekt.
Akvarier

Akvarier

Der er flere forskellige typer akvarier. Lige fra en lille guldfiske-bowle til det store oceanarie på Nordsømuseet i Hirtshals. Her er fokus på stueakvarier.
Akvarie fisk

Akvarie fisk

Når man anskaffer sig et akvarie til børn, vil man gerne have nogle akvarie fisk, som ikke stiller for store krav til vandkvalitet mv. Det skal være robuste fisk, som man kan have glæde af i lang tid.
Akvariefisk

Akvariefisk

Når man skal have akvariefisk første gang, er det vigtigt at de fisk man får er robuste og ikke stiller for store krav til akvariets udformning, planter, vandkvalitet mv.
Akvarie

Akvarie

Her kan du læse om nogle af de overvejelser man skal gøre sig inden man anskaffer sig et akvarie. Hvor stort skal det være og hvor skal det stå? Kan det tilpasses de øvrige møbler?
Fisk

Fisk

Et akvarium er smukt at se på og fisk fascinerer både voksne og børn. Både nybegynderen og den erfarne akvarist kan have glæde af at have akvarie, da akvariefisk har meget forskellige krav.
Indlæs flere
Kontakt
Tak fordi du besøger "heste-og-andre-dyr.dk". Vi har den fornøjelse gratis at tilbyde dig en masse artikler indenfor heste, hunde, katte, fugle, fisk og meget mere.

Alt på siden er 100% GRATIS

Med venlig hilsen
heste-og-andre-dyr.dk