Kæledyr
Hello Fresh måltidskasser - 300 DKK RABAT
Kæledyr
På et eller andet tidspunkt, plager et barn om at få en kæledyr. Inden man som voksen giver efter for barnets ønsker er det imidlertid vigtigt at sætte sig ind i hvordan de forskellige dyr skal passes og ikke mindst hvor længe den forventede levetid er for dyret. Desuden skal man være opmærksom på at selv om barnet lover at passe dyret helt selv, så er det stadig de voksnes ansvar at dyret bliver passet korrekt!
De mest almindelige kæledyr:
Hunde
Hunde kræver megen opmærksomhed og man skal forvente at de lever 12-15 år. Hunden skal luftes hver dag og en hundehvalp med små skarpe tænder, kan nå at rasere mange ting! Det er vigtigt at hunden opdrages ordentligt, så hele familien kan have glæde af den. Man skal også huske at der er udgifter til f.eks. vaccination og ID-mærkning.
Katte
Katte kræver ikke den samme opmærksomhed som hunde og der er ikke krav om at de skal mærkes, men det er klogt at få dem vaccineret. Til gengæld skal man regne med at få katten neutraliseret, hvilket er dyrere for hunkatte end for hankatte. Katten bliver normalt ikke helt så gammel som hunden, men man skal da regne med at den bliver omkring 10 år. En kat kan imodsætning til en hund godt være alene hjemme en dag eller to.
Kaniner og marsvin
Kaniner og marsvin lever ikke så længe som hunde og katte, typisk en 4-6 år -marsvin lidt kortere end kaniner. Man skal sørge for at de har et ordentligt bur at gå i, og så skal man jævnligt kæle med dem. De kan godt være alene hjemme en dag eller to.
Skandinavisk Dyrepark
Den Blå Planet
Knuthenborg Safaripark
Dyrepoliti i Danmark
Roskilde dyrskue
Regnskoven og truede dyr i regnskoven
Krybdyr
Mange mennesker holder krybdyr hjemme. Krybdyr spænder over rigtig mange arter og racer. De forskellige arter kræver forskellig pleje og man skal sætte sig ind i mange ting hvis man er nybegynder med disse dyr.
Ørkenrotter
Ørkenrotten hører til gnaverfamilien. De er ikke særlig krævende at have som kæledyr, kræver næsten kun vand, hø, lidt til at gemme sig og lege i, samt noget den kan knave i, f.eks. en gnavesten.
"Fedthalemus" / Fedthale ørkenrotte
Er man meget dyreinteresseret har man nok hørt om fedthalemusen, eller fedthale ørkenrotte som de egentlig hedder. Navnet fedthalemus den har fået i forretningerne fordi at rotter er "skadedyr" og det vil man jo ikke forbinde dem med
Dyrenettet
Hjemmesiden dyrenettet som ligger på adressen www.dyrenette.dk, bliver dagligt besøgt af mange dyreelskere. Her kan man alt lige fra, efterlyse og fremlyse kæledyr, sælge, købe, annoncere mv. , der er også et stort dyreforum man kan skrive indlæg i. Man kan nemt blive medlem og det er ganske gratis.
Dyrlægevagten
Hvis ens kæledyr en gang imellem kommer til skade, hvad enten det er hund, kat eller fugl, er det godt at kende nummeret til dyrlægevagten. Mange større byer har en dyrlægevagt man kan ringe til når der sker noget kritisk.
Pas på dyrene nytårsaften
Mange dyr er bange og nervøse til nytår. Det er der intet at sige til, der er en masse larm og høje lyde som dyret ikke forstår hvor kommer fra. Pas på dyrene nytårsaften er et råd fra mange dyreværnsforeninger. Man skal som dyreejer derfor være særlig opmærksom på sit kæledyrs behov sådan en aften.
Barnets første kæledyr
Børn og kæledyr er en rigtig god kombination. Barnet lærer at tage ansvar for et levende væsen og opbygger derved selvtillid og forståelse for andre. Barnets første kæledyr skal dog nøje udvælges efter hvor meget barnet ønsker at deltage i dette ansvar.
Chinchilla
Chinchillaen er blevet et kendt kæledyr i Danmark. Chinchillaen kommer oprindeligt fra Sydamerika, hvor den lever i Andesbjergene. Dens oprindelige navn er Chinchilla lanigera, hvilket på dansk betyder langhalet. Chinchillaen er en gnaver der ynder at leve i flok. Derfor er det en god ide hvis man tænker på at anskaffe sig en chinchilla, at have to. Således kan de have glæde af hinandens selskab.