Kanariefugle

Kanariefugle
Det er rigtigt sjovt og spændende at have kanariefugle. I denne artikel kan man læse om hvor de stammer fra, hvilke racer der findes, og om hvordan de skal passes

Hello Fresh måltidskasser - 300 DKK RABAT

Kanariefugle
De første kanariefugle blev bragt hjem fra De kanariske Øer i af spanierne, da de erobrede øerne i slutningen af de 15. århundrede. Det var især de spanske munke, der var dygtige til at opdrætte fuglene. Man solgte kun hanner til udlandet, for at undgå at andre kunne opdrætte fuglene og derfor var kanariefuglen kun forbeholdt de rige.

Racerne
Der findes tre forskellige racer, nemlig sangkanarier, farvekanarier og figurkanarier.
Blandt sangkanarierne er Harzerkanarien den mest kendte. Det er kun hannerne der synger, og de "trænes" i at synge ved at lytte til en ældre han.
Der findes forskellige farver. De mest kendte er de gule nuancer, men kanarier findes også i hvide, røde, brune, sølvbrune farver. Den oprindelige farve er grøn og gul med stregtegning og brunsorte vinger.
Figurkanarierne har unaturlige fjerdannelser, der f.eks. kan give sig til udslag en mere eller mindre udpræget paryk eller hvirvelformede fjerpartier.

Pasning
Buret bør være mindst 50 cm langt, 30 cm bredt og 40 cm højt, men gerne større. Man kan f.eks. lave en stuevoliere, her vil fuglene stortrives. Pindene i buret skal være af forskellige tykkelse af hensyn til fuglenes fødder, og meget gerne naturlige. De skal have frø og små stykker frugt eller spiret frø og lignende, og så naturligvis frisk vand hver dag!

Lignende Artikler
Indlæs flere
Kontakt
Tak fordi du besøger "heste-og-andre-dyr.dk". Vi har den fornøjelse gratis at tilbyde dig en masse artikler indenfor heste, hunde, katte, fugle, fisk og meget mere.

Alt på siden er 100% GRATIS

Med venlig hilsen
heste-og-andre-dyr.dk