Kaniner

Kaniner

Et af de mest populære kæledyr er kaniner. De er søde og bløde, og så er de nemme at passe. Desuden er det nemt at få dem til at yngle, så hele familien kan have glæde af dem.Hello Fresh måltidskasser - 300 DKK RABAT

Vilde kaniner
Kaninen er ikke i familie med haren, selvom de umiddelbart ligner hinanden meget, så er der en del fysiologiske forskelle på de to dyr. Haren har længere bagben og ører end kaninen har. I Danmark er det ikke tilladt at lukke sin kanin ud i naturen, så der findes ikke vilde kaniner i Danmark. I vild tilstand lever kaninen i familiegrupper og hunnen graver en hule, hvor hun føder sine unger. Når ungerne er godt en måneds tid gamle begynder de at komme ud af hulen og når de er knap et halvt år gamle er de kønsmodne.

Kaninen som kæledyr
Kaninen kan blive meget tam og det er ikke svært at få en kaninunge til at vænne sig til mennesker.

 

Det nemmeste er hvis kaninmoderen også er tam, så hun finder sig i at man kigger til ungerne. Når ungerne er ca 3 uger gamle er de meget nysgerrige og de vil gerne nusses. Hvis man vil gøre kaninen tam skal man kæle og snakke med ungen hver dag, f.eks. når man fodrer den. Det er også en god idé at tage den op, så den vænner sig til det tidligt.

HUSK man må aldrig løfte kaniner i ørerne!

Man løfter en kanin ved at tage den i nakkeskindet bag ørerne og holde en hånd under benene. Helt små børn kan have svært ved at løfte kaninen rigtigt og bliver den forskrækket kan den spjætte med bagbenene og det kan godt gøre ondt at blive ramt af kløerne, men det sker sjældent hvis kaninen er vant til at blive håndteret.

Lignende Artikler
Kaninunger - salgsklare

Kaninunger - salgsklare

Denne artikel er den syvende og sidste i en serie om kaninunger. Vi følger kaninerne fra parringen til ungerne er store nok til at blive solgt.
Nu er kaninerne 8 uger gamle og klar til at blive solgt

Kaninunger - Kønsbestemmelse

Kaninunger - Kønsbestemmelse

Denne artikel er den sjette i en serie om kaninunger. Vi følger kaninerne fra parringen til ungerne er store nok til at blive solgt.
Denne artikel handler om kønsbestemmelse af ungerne.

Kaninunger - Flytning til et større bur

Kaninunger - Flytning til et større bur

Denne artikel er den femte i en serie om kaninunger. Vi følger kaninerne fra parringen til ungerne er store nok til at blive solgt.
Denne artikel handler om ungernes flytning til et større bur.

Kaninunger - Ud af reden

Kaninunger - Ud af reden

Denne artikel er den fjerde i en serie om kaninunger. Vi følger kaninerne fra parringen til ungerne er store nok til at blive solgt.
I denne artikel forlader ungerne reden og smager "på verden".

Kaninunger - Den første tid

Kaninunger - Den første tid

Denne artikel er den tredje i en serie om kaninunger. Vi følger kaninerne fra parringen til ungerne er store nok til at blive solgt.
Denne artikel handler om ungernes første tid i reden til de får øjne.

Kaninunger - fødsel

Kaninunger - fødsel

Denne artikel er den anden i en serie om kaninunger. Vi følger kaninerne fra parringen til ungerne er store nok til at blive solgt.
Denne artikel handler om fødslen og ungernes første dage.

Kaninunger - parring

Kaninunger - parring

Denne artikel er den første i en serie om kaninunger. Vi følger kaninerne fra parringen til ungerne er store nok til at blive solgt.
Denne artikel handler om hvilke forberedelser skal der til for at en kanin kan få unger.

Kaninbur

Kaninbur

Inden man køber en kanin skal man have et kaninbur. Man kan købe et færdiglavet eller man kan lave det selv. Det vigtigste er at kaninen har den plads og de ting den har brug for, samt at buret er nemt at gøre rent.
Kanin

Kanin

En kanin er et sødt og blødt kæledyr. Her kan man læse om hvad man skal anskaffe sig inden man køber kaninen, og hvordan den skal passes, samt hvordan kaninen gøres tam.
Dværgkaniner

Dværgkaniner

Børn kan have stor glæde af dværgkaniner. Hvis man køber kaninen som unge er den nem at vænne til at blive løftet og kælet med. Man kan sågar lære den at gå i snor, og gå til kaninhop med den!
Indlæs flere
Kontakt
Tak fordi du besøger "heste-og-andre-dyr.dk". Vi har den fornøjelse gratis at tilbyde dig en masse artikler indenfor heste, hunde, katte, fugle, fisk og meget mere.

Alt på siden er 100% GRATIS

Med venlig hilsen
heste-og-andre-dyr.dk