Kaninunger - Den første tid

Kaninunger - Den første tid

Denne artikel er den tredje i en serie om kaninunger. Vi følger kaninerne fra parringen til ungerne er store nok til at blive solgt.
Denne artikel handler om ungernes første tid i reden til de får øjne.Hello Fresh måltidskasser - 300 DKK RABAT

Kaninunger - Den første tid

Efter fødslen ser man ikke meget til kaninungerne. De ligger lunt og godt i reden og hygger sig den første tid. Til gengæld kan man se fremskridt næsten hver dag. Ungerne vokser fint og de er efterhånden dækket af en fin pels og farven træder tydligt frem i løbet af et par dage. Der er dog nogen farver, som først bliver rigtigt tydelige senere hen. Det gælder især farver, hvor hårene er flerfarvede, f.eks. vildtfarvede.

1 uge gamle

Når ungerne er omkring en uge gamle, så begynder de så småt at åbne øjnene. Nogen gange kan der sidde lidt "søvn/snask" i øjnene på ungerne. Det er vigtigt at man ikke tvinger øjnene til at åbne. I stedet kan man aftørre dem med en afkølet lidt tynd kamillete. 


Her er 4 unger - 1 uge gamle

Vi var desværre ude for at en af ungerne blev spist af moderen. Det sker nogen gange og det er ikke altid til at forklare. Det kan skyldes at der ikke er foder/vand nok, men som regel er det sandsynligvis fordi der er noget i vejen med ungen. Det virker lidt makabert, men man skal huske på at hvis de levede i naturen, så vil en død kaninunge ikke kunne blive i reden og hvis den lå udenfor, så kunne den hurtigt tiltrække rovdyr. Det sker som regel imens ungerne er helt små.
I dette tilfælde var der ikke mangel på hverken foder eller vand, så vi vælger at tro at kaninungen har været syg.

 

Andre artikler i serien om kaninunger

Parring
Fødsel
Ud af reden
Flytning til et større bur
Kønsbestemmelse
Salgsklare

 

Lignende Artikler
Kaninunger - salgsklare

Kaninunger - salgsklare

Denne artikel er den syvende og sidste i en serie om kaninunger. Vi følger kaninerne fra parringen til ungerne er store nok til at blive solgt.
Nu er kaninerne 8 uger gamle og klar til at blive solgt

Kaninunger - Kønsbestemmelse

Kaninunger - Kønsbestemmelse

Denne artikel er den sjette i en serie om kaninunger. Vi følger kaninerne fra parringen til ungerne er store nok til at blive solgt.
Denne artikel handler om kønsbestemmelse af ungerne.

Kaninunger - Flytning til et større bur

Kaninunger - Flytning til et større bur

Denne artikel er den femte i en serie om kaninunger. Vi følger kaninerne fra parringen til ungerne er store nok til at blive solgt.
Denne artikel handler om ungernes flytning til et større bur.

Kaninunger - Ud af reden

Kaninunger - Ud af reden

Denne artikel er den fjerde i en serie om kaninunger. Vi følger kaninerne fra parringen til ungerne er store nok til at blive solgt.
I denne artikel forlader ungerne reden og smager "på verden".

Kaninunger - fødsel

Kaninunger - fødsel

Denne artikel er den anden i en serie om kaninunger. Vi følger kaninerne fra parringen til ungerne er store nok til at blive solgt.
Denne artikel handler om fødslen og ungernes første dage.

Kaninunger - parring

Kaninunger - parring

Denne artikel er den første i en serie om kaninunger. Vi følger kaninerne fra parringen til ungerne er store nok til at blive solgt.
Denne artikel handler om hvilke forberedelser skal der til for at en kanin kan få unger.

Kaninbur

Kaninbur

Inden man køber en kanin skal man have et kaninbur. Man kan købe et færdiglavet eller man kan lave det selv. Det vigtigste er at kaninen har den plads og de ting den har brug for, samt at buret er nemt at gøre rent.
Kanin

Kanin

En kanin er et sødt og blødt kæledyr. Her kan man læse om hvad man skal anskaffe sig inden man køber kaninen, og hvordan den skal passes, samt hvordan kaninen gøres tam.
Dværgkaniner

Dværgkaniner

Børn kan have stor glæde af dværgkaniner. Hvis man køber kaninen som unge er den nem at vænne til at blive løftet og kælet med. Man kan sågar lære den at gå i snor, og gå til kaninhop med den!
Kaniner

Kaniner

Et af de mest populære kæledyr er kaniner. De er søde og bløde, og så er de nemme at passe. Desuden er det nemt at få dem til at yngle, så hele familien kan have glæde af dem.

Indlæs flere
Kontakt
Tak fordi du besøger "heste-og-andre-dyr.dk". Vi har den fornøjelse gratis at tilbyde dig en masse artikler indenfor heste, hunde, katte, fugle, fisk og meget mere.

Alt på siden er 100% GRATIS

Med venlig hilsen
heste-og-andre-dyr.dk