Kaninunger - fødsel

Kaninunger - fødsel

Denne artikel er den anden i en serie om kaninunger. Vi følger kaninerne fra parringen til ungerne er store nok til at blive solgt.
Denne artikel handler om fødslen og ungernes første dage.Hello Fresh måltidskasser - 300 DKK RABAT

Kaninunger - fødsel

En kanin er drægtig i ca. 30 dage. Det er en god idé at rense buret helt i bund en lille uges tid før den forestående fødsel. Man kan købe et desinficerende pulver, som strøes i buret inden halmen lægges ind. Giv kaninen rigeligt med halm, da hunnen bygger en rede.
Hvis buret er stort, så kan man sætte en kasse med bunden i vejret og et passende stort hul i siden, ind i buret og så vil kaninen sandsynligvis benytte dette sted til reden. Dette kan især være godt, hvis kaninen får unger om vinteren og buret står udenfor.

Fødslen

Nogle dage før fødslen begynder hunnen at samle halm sammen i en rede, som senere fores med hår, som hunnen plukker fra bugen. Selve fødslen går rimeligt hurtigt og det er sjældent noget man ser. Hunnen får som regel 4-8 unger. De store racer får ofte flere unger end de små.

Ungerne

Ved fødslen er ungerne næsten nøgne og helt blinde. Med lidt øvelse kan man se hvilken farver og aftegn kaninungerne får som voksne, og pelsen vokser i løbet af et par dage ud til en glat fin pels. 


Her er 5 unger - Nyfødte: Født 26. juni 2008

Du skal ikke være bekymret hvis du ikke ser ungerne die hos moderen. Det foregår meget hurtigt. Når hunnen sætter sig henover reden, så "hopper" ungerne op i små hop og finder hunnens brystvorter. Man kan få en fornemmelse af hvad der sker ved at sætte hånden henover reden.
Det er i det hele taget en rigtig god idé at tjekke ungerne ved at tage dem ud af reden og tjekke at de ser sunde og raske ud. Normalt finder hunnen sig i at ungerne tages ud af reden, men hvis hun bliver sur, så kan man få en til at holde hende imens ungerne hurtigt tjekkes. 
Det er selvfølgelig vigtigt at hunnen hele tiden har vand til rådighed og hun skal også have lidt ekstra foder, da det kræver energi at producere mælk til ungerne.

 

Andre artikler i serien om kaninunger

Parring
Den første tid
Ud af reden
Flytning til et større bur
Kønsbestemmelse
Salgsklare

 

Lignende Artikler
Kaninunger - salgsklare

Kaninunger - salgsklare

Denne artikel er den syvende og sidste i en serie om kaninunger. Vi følger kaninerne fra parringen til ungerne er store nok til at blive solgt.
Nu er kaninerne 8 uger gamle og klar til at blive solgt

Kaninunger - Kønsbestemmelse

Kaninunger - Kønsbestemmelse

Denne artikel er den sjette i en serie om kaninunger. Vi følger kaninerne fra parringen til ungerne er store nok til at blive solgt.
Denne artikel handler om kønsbestemmelse af ungerne.

Kaninunger - Flytning til et større bur

Kaninunger - Flytning til et større bur

Denne artikel er den femte i en serie om kaninunger. Vi følger kaninerne fra parringen til ungerne er store nok til at blive solgt.
Denne artikel handler om ungernes flytning til et større bur.

Kaninunger - Ud af reden

Kaninunger - Ud af reden

Denne artikel er den fjerde i en serie om kaninunger. Vi følger kaninerne fra parringen til ungerne er store nok til at blive solgt.
I denne artikel forlader ungerne reden og smager "på verden".

Kaninunger - Den første tid

Kaninunger - Den første tid

Denne artikel er den tredje i en serie om kaninunger. Vi følger kaninerne fra parringen til ungerne er store nok til at blive solgt.
Denne artikel handler om ungernes første tid i reden til de får øjne.

Kaninunger - parring

Kaninunger - parring

Denne artikel er den første i en serie om kaninunger. Vi følger kaninerne fra parringen til ungerne er store nok til at blive solgt.
Denne artikel handler om hvilke forberedelser skal der til for at en kanin kan få unger.

Kaninbur

Kaninbur

Inden man køber en kanin skal man have et kaninbur. Man kan købe et færdiglavet eller man kan lave det selv. Det vigtigste er at kaninen har den plads og de ting den har brug for, samt at buret er nemt at gøre rent.
Kanin

Kanin

En kanin er et sødt og blødt kæledyr. Her kan man læse om hvad man skal anskaffe sig inden man køber kaninen, og hvordan den skal passes, samt hvordan kaninen gøres tam.
Dværgkaniner

Dværgkaniner

Børn kan have stor glæde af dværgkaniner. Hvis man køber kaninen som unge er den nem at vænne til at blive løftet og kælet med. Man kan sågar lære den at gå i snor, og gå til kaninhop med den!
Kaniner

Kaniner

Et af de mest populære kæledyr er kaniner. De er søde og bløde, og så er de nemme at passe. Desuden er det nemt at få dem til at yngle, så hele familien kan have glæde af dem.

Indlæs flere
Kontakt
Tak fordi du besøger "heste-og-andre-dyr.dk". Vi har den fornøjelse gratis at tilbyde dig en masse artikler indenfor heste, hunde, katte, fugle, fisk og meget mere.

Alt på siden er 100% GRATIS

Med venlig hilsen
heste-og-andre-dyr.dk