Kaninunger - parring

Kaninunger - parring

Denne artikel er den første i en serie om kaninunger. Vi følger kaninerne fra parringen til ungerne er store nok til at blive solgt.
Denne artikel handler om hvilke forberedelser skal der til for at en kanin kan få unger.Hello Fresh måltidskasser - 300 DKK RABAT

Kaninunger - parring

Når man gerne vil have unger kræver det naturligvis at der er både en hankanin og en hunkanin :o)
Man skal være opmærksom på at kaninen vil kræve lidt ekstra pleje de næste par måneder, så man skal sørge for at man har tiden til det. Det bedste tidspunkt for parring er i foråret eller først på sommeren. På dette tidspunkt er der som regel med frisk grønt til kaninerne, og hvis de står udenfor, så giver vejret heller ikke de store problemer - vær dog opmærksom på at buret ikke står i direkte sol, så der bliver for varmt!

Parringen

En hunkanin kommer i brunst ved tilstedeværelsen af en hankanin. Dette betyder at man ikke behøver at vente til en bestemt periode med at parre kaninerne. Det er vigtigt at man sætter hunkaninen ind i hankaninens bur, eller sætter dem sammen på neutral grund. Ellers risikerer man at hunnen bider hannen.


Når parringen gennemføres bestiger hannen hunkaninen bagfra og holder om hende med forpoterne. Han laver ligesom et lille hop op mod hunnens bagende og det er som regel tegn på at parringen er lykkedes. Selve parringen tager kun et øjeblik, så det kan nemt ske når man vender ryggen til :o)
Hvis hunnen løber væk fra hannen og forsøger at undgå ham, så lad dem være sammen en 5 minutters tid og se om der sker noget hvis ikke, så kan hunnen sættes tilbage i sit eget bur og man kan forsøge igen næste dag. Hvis kaninerne ser ud til at enes og buret er af rimelig størrelse, så kan man vælge at lade hunnen blive hos hannen en uges tid og højst 14 dage. Hvis man gerne vil vide hvornår hunnen er parret er det bedst at skille dem ad, og så sætte dem sammen igen dagen efter. Der går som regel ikke andet end et par dage, før hunnen er villig til parring.

Det er ungerne fra disse to kaniner vi følger fremover. Hunkaninen er den, der er mest hvid (øverste billede) og hankaninen er rød-orange (nederste billede). De blev sat sammen første gang den 23. maj og har gået sammen i en uges tid, da hannen har et stort bur og hunnen ikke var brunstig, da de blev sat sammen.

 

Andre artikler i serien om kaninunger

Fødsel
Den første tid
Ud af reden
Flytning til et større bur
Kønsbestemmelse
Salgsklare

 

Lignende Artikler
Kaninunger - salgsklare

Kaninunger - salgsklare

Denne artikel er den syvende og sidste i en serie om kaninunger. Vi følger kaninerne fra parringen til ungerne er store nok til at blive solgt.
Nu er kaninerne 8 uger gamle og klar til at blive solgt

Kaninunger - Kønsbestemmelse

Kaninunger - Kønsbestemmelse

Denne artikel er den sjette i en serie om kaninunger. Vi følger kaninerne fra parringen til ungerne er store nok til at blive solgt.
Denne artikel handler om kønsbestemmelse af ungerne.

Kaninunger - Flytning til et større bur

Kaninunger - Flytning til et større bur

Denne artikel er den femte i en serie om kaninunger. Vi følger kaninerne fra parringen til ungerne er store nok til at blive solgt.
Denne artikel handler om ungernes flytning til et større bur.

Kaninunger - Ud af reden

Kaninunger - Ud af reden

Denne artikel er den fjerde i en serie om kaninunger. Vi følger kaninerne fra parringen til ungerne er store nok til at blive solgt.
I denne artikel forlader ungerne reden og smager "på verden".

Kaninunger - Den første tid

Kaninunger - Den første tid

Denne artikel er den tredje i en serie om kaninunger. Vi følger kaninerne fra parringen til ungerne er store nok til at blive solgt.
Denne artikel handler om ungernes første tid i reden til de får øjne.

Kaninunger - fødsel

Kaninunger - fødsel

Denne artikel er den anden i en serie om kaninunger. Vi følger kaninerne fra parringen til ungerne er store nok til at blive solgt.
Denne artikel handler om fødslen og ungernes første dage.

Kaninbur

Kaninbur

Inden man køber en kanin skal man have et kaninbur. Man kan købe et færdiglavet eller man kan lave det selv. Det vigtigste er at kaninen har den plads og de ting den har brug for, samt at buret er nemt at gøre rent.
Kanin

Kanin

En kanin er et sødt og blødt kæledyr. Her kan man læse om hvad man skal anskaffe sig inden man køber kaninen, og hvordan den skal passes, samt hvordan kaninen gøres tam.
Dværgkaniner

Dværgkaniner

Børn kan have stor glæde af dværgkaniner. Hvis man køber kaninen som unge er den nem at vænne til at blive løftet og kælet med. Man kan sågar lære den at gå i snor, og gå til kaninhop med den!
Kaniner

Kaniner

Et af de mest populære kæledyr er kaniner. De er søde og bløde, og så er de nemme at passe. Desuden er det nemt at få dem til at yngle, så hele familien kan have glæde af dem.

Indlæs flere
Kontakt
Tak fordi du besøger "heste-og-andre-dyr.dk". Vi har den fornøjelse gratis at tilbyde dig en masse artikler indenfor heste, hunde, katte, fugle, fisk og meget mere.

Alt på siden er 100% GRATIS

Med venlig hilsen
heste-og-andre-dyr.dk