Opdræt af Gurami

Opdræt af Gurami

Det er spændende at lave opdræt med akvariefisk og en del fisk af slægten Gurami er forholdvis nemme at opdrætte. Ungerne er dog meget små, men overlever de i de første 6-7 uger, så er den værste krise overstået.



Hello Fresh måltidskasser - 300 DKK RABAT

Opdræt af Gurami

Gurami tilhører slægten Labyrintfisk, som hedder sådan fordi de foruden gæller har et hjælpeåndingsorgan, som gør det muligt for fiskene at optage og forbruge atmosfærisk luft hentet ved vandoverfladen. Populære arter er Dværggurami, Colisa lalia (5 cm), Blå gruami, Trichogaster trichopterus trichopterus (12-15 cm) og Perlegurami, Trichogaster leeri  (10-12 cm)

 

 

Akvariet

Hunnen skal sættes over i et andet akvarie sammen med hannen.Akvariet bør være 60-80 cm lang og ca 30 dybt og bredt med et 2-3 cm tykt bundlag. Undgå trærødder og lignende, da ungerne er ret følsomme over for bakterier. Glasset skal være tætsluttende, da der kræves høj temperatur og høj fugtighed over vandoverfladen. Der skal ikke sættes filtrering på før ungerne svømmer frit.

Under parringen kan hannen være lidt hård ved hunnen og derfor skal akvariet anlægges med nogle skjulesteder for hunnen. Dette gøres ved at plante nogle tætte plantegrupper og evt sætte en stenplade op ad bagruden, så hunnen kan svøme ind og ud på begge sider. Der skal være nogle flydende stængelplanter eller en flydebregne, som hannen kan bruge til at hæfte skumreden på. Under parringen befrugtes æggene af hannen og han sørger for at alle æg kommer på plads i reden. Når parringen er overstået fjernes hunnen, da hannen vil jage hende væk fra reden. Han vogter reden og bør først fjernes når ungerne svømmer frit efter ca. 6 døgn. Æggene klækker i løbet af 30-40 timer og embryonerne hænger derefter i ca. 4 døgn.

 

Ungerne af Gurami

Ungerne er meget små når de begynder at svømme frit og de skal fodres med infusorier i starten. Det kan være en god ide at sænke vandstanden til 4-6 cm, da infusorierne søger mod bunden og lyset. Man kan evt sætte en lampe til at lyse ind fra siden i akvariet. Når vandet skal tømmes ud af akvariet, så gør det gennem en luft-/udstrømmersten, så du undgår at suge ungerne med op.

Tilfør vand til akvariet hver dag, så vandstanden hæves 2-3 cm/dag, det er meget vigtigt at vandet har samme temperatur.

3-6 uger efter at ungerne svømmer frit dannes labyrinten og her er det særdeles vigtigt at der er en høj fugtighed over vandoverfladen og at temperaturen her er ligeså høj som vandet i akvariet.

Ungerne bør kunne tage nauplier af Artemie salina i løbet af 4-5 dage. Fortsæt med at sænke vandstanden hver uge og fylde langsomt op til ungene er 6-7 uger gamle. På dette tidspunkt bør de være ca 1 cm lange og de er klar til at blive sat over i et eller flere opfodringsakvarier. Omkring denne tid kan man også begynde at vænne dem til tørfoder, men de bør have levende foder for at vokse optimalt. Når de bliver større kan man supplere med daphnier.

 

 

 

Lignende Artikler
Klovnefisk

Klovnefisk

Klovnefisken er en særdeles farverig fiskeart. Den lever i Stillahavet omkring koralrevene. Klovnefisken er ikke en særlig god svømmer, hvilket gør at den er nødt til at gemme sig mellem søanemonens tentakler.

Artemia salina

Artemia salina

Når æggene fra saltsørejen Artemia salina klækkes kommer små nauplier, som er et fortrinligt foder til fiskeyngel. Læs her hvordan du selv kan "lave" foder til dit fiskeyngel!

Infusorier

Infusorier

Når man opdrætter akvariefisk er infusorier et særdeles værdifuldt foder til de små fiskeunger. Infusorier er forholdsvis lette at "lave" selv, og det kan du læse om i denne artikel.

 

 

Guldfisk

Guldfisk

Det er altid spændende at have fisk, og guldfisk kan man have både ude og inde. Det er flotte fisk, som man kan have glæde af i mange år. De bør IKKE leve i en guldfiskebowle! Læs her hvordan de passes korrekt.
Akvarier

Akvarier

Der er flere forskellige typer akvarier. Lige fra en lille guldfiske-bowle til det store oceanarie på Nordsømuseet i Hirtshals. Her er fokus på stueakvarier.
Akvarie fisk

Akvarie fisk

Når man anskaffer sig et akvarie til børn, vil man gerne have nogle akvarie fisk, som ikke stiller for store krav til vandkvalitet mv. Det skal være robuste fisk, som man kan have glæde af i lang tid.
Akvariefisk

Akvariefisk

Når man skal have akvariefisk første gang, er det vigtigt at de fisk man får er robuste og ikke stiller for store krav til akvariets udformning, planter, vandkvalitet mv.
Akvarie

Akvarie

Her kan du læse om nogle af de overvejelser man skal gøre sig inden man anskaffer sig et akvarie. Hvor stort skal det være og hvor skal det stå? Kan det tilpasses de øvrige møbler?
Fisk

Fisk

Et akvarium er smukt at se på og fisk fascinerer både voksne og børn. Både nybegynderen og den erfarne akvarist kan have glæde af at have akvarie, da akvariefisk har meget forskellige krav.
Indlæs flere
Kontakt
Tak fordi du besøger "heste-og-andre-dyr.dk". Vi har den fornøjelse gratis at tilbyde dig en masse artikler indenfor heste, hunde, katte, fugle, fisk og meget mere.

Alt på siden er 100% GRATIS

Med venlig hilsen
heste-og-andre-dyr.dk