Rideudstyr

Rideudstyr
Når man anskaffer sig nyt rideudstyr er det vigtigt at det er af en go kvalitet. Især hvis det er sikkerhedsudstyr, såsom f.eks. ridehjelm. Udstyr til hesten skal passe til den, så den ikke får gnavesår o.lign.

Hello Fresh måltidskasser - 300 DKK RABAT

Rideudstyr
Der er både rideudstyr til rytteren og til hesten. Der findes ufatteligt meget udstyr og noget er mere vigtigt end andet. Det er vigtigt at udstyret er af god kvalitet, så man kan stole på holbarheden. Af samme grund er det vigtigt at vedligeholde sit udstyr.

Rytterens udstyr
Når man skal ride for første gang er det vigtigste en ridehjelm og sko/støvler med hæl uden snørrebånd eller andet, der kan hænge i stigbøjlen. Senere er det også en god ide at anskaffe sig et par ridebukser og gerne med skind. Skindet giver et bedre "greb" i sadlen. Ridestøvler en god ting at investere i, hvis man rider jævnligt, og så vil det også være en fordel med et par ridehandsker.

Ridning i mørke
Hvis man også rider tur om vinteren er det vigtigt at sørge for at man er synlig. En refleksvest er god til at gøre rytteren synlig, men en lygte på rytterens venstre ben er uundværlig. Desuden kan man give hesten gamacher med reflekser på, og man kan sætte refleksbånd om ridehjelmen.

Rideudstyr til hesten
Hesten skal have sin egen sadel, som er tilpasset til den. Især hvis der rides meget på hesten er det vigtigt at sadlen er godt tilpasset. Et sadelunderlag beskytter sadlen men kan også beskytte hestens ryg. Der må dog aldrig være noget under sadlen, der kan genere hesten i ryggen. Hovedtøjet skal også tilpasses til hesten, så bidet ligger korrekt i munden. Det er vigtigt at det sidder til uden at gnave.

Lignende Artikler
Military

Military

Military er en ridesportsgren af den hårde slags. Den er delt op i tre dele ligesom triatlon. Den første del er dressur, den næste spring og den sidste er terrænspringning.

Ringridning

Ringridning

Ringridning er en rigtig gammel tradition der går 100 år tilbage. Ringridning bliver oftetst holdt ved stevner, dyrskuer og andre festlige begivenheder.

Hubertusjagt

Hubertusjagt

Alle der holder af heste, natur og jagt kender til den årlige Hubertusjagt. Hubertusjagten bliver afholdt i København i Dyrehavsbakken og sker altid den første søndag i november. Det første løb startede i 1990 og er siden blevet en flot og stolt tradition. Til Hubertusjagten stiller både heste og ponyer op.

Tilridning

Tilridning

Når hesten skal lære at bære en rytter kalder man det tilridning af hesten. Der er mange forskellige måder at tilride heste på, men fælles for de fleste metoder er, at hesten stille og roligt vænnes til de nye omstændigheder.
Ridehal

Ridehal

Om vinteren er vejret sjældent så godt at det er muligt at træne udendørs. Hvis man også vil deltage i stævner i vintersæsonen er det derfor en fordel at kunne træne i en ridehal.
Ride forbund

Ride forbund

DRF er en forkortelse for Dansk Ride Forbund. Det er den øverste myndighed indenfor ridesport i Danmark, og langt de fleste rideklubber hører til under rideforbundet
Rideklub

Rideklub

Hvis man er medlem i en rideklub har man mulighed for at deltage i klubbens stævner. Samtidig kan man have et hyggeligt samvær sammen med andre ryttere og deres heste.
Ridekonkurrence

Ridekonkurrence

Til en ridekonkurrence gælder det om at være godt forberedt, så det hele forløber glat, stille og roligt! Man skal have trænet med hesten og desuden sørge for at have alt udstyret klar.
Sadel

Sadel

Når man skal ride er det en god ide at have en sadel. Den giver en sikkerhedsfølelse, når man starter som rytter, men man bør kunne holde balancen på hesten uden brug af sadlen. Der findes forskellige typer af sadler.
Hovedtøj

Hovedtøj

Noget af det vigtigste når man skal ride - udover ridehjelm - er hestens hovedtøj. Der findes imidlertid mange slags og her kan du læse om nogle af de mest almindelige
Rideskoler

Rideskoler

På rideskoler kan man lære at ride, men man kan også lære en masse om omgang med heste. Desuden er der som regel andre, der også interesserer sig for heste, så der næsten altid nogen at tale om heste med
Ride

Ride

Når man er ude at ride oplever man naturen fra en anden vinkel. Følelsen af hesten, der arbejder sig fremad under en er helt vidunderlig, og det bliver da kun bedre med en markgalop
Ridning

Ridning

Efter industrialiseringen er ridning blevet mere og mere populært. Det giver sig til udslag i et utal af konkurrencer, hvor ridningen er central, men der er også mange ryttere, der blot rider for hyggens skyld
Indlæs flere
Kontakt
Tak fordi du besøger "heste-og-andre-dyr.dk". Vi har den fornøjelse gratis at tilbyde dig en masse artikler indenfor heste, hunde, katte, fugle, fisk og meget mere.

Alt på siden er 100% GRATIS

Med venlig hilsen
heste-og-andre-dyr.dk