Stald

Stald
Heste skal altid have mulighed for at gå i læ om vinteren og derfor vælger mange at have en stald, hvor dyrene kan stå i læ for vinterens kulde og sommerens varme.

Hello Fresh måltidskasser - 300 DKK RABAT

En stald
En stald kan være udformet på mange forskellige måder. Det man oftest forbinder stalde er i forbindelse med en længe på en gård, hvor der er en boks til hver hest. Det er vigtigt at der er et godt klima i en hestestald. Dyrene må ikke stå i træk, men samtidig skal der være en vis udskiftning af luften, for at undgå lugtgener. Dette opnås naturligvis også ved at muge regelmæssigt ud :o)

Hvilken type stald?
Før i tiden var det normalt at hestene stod i spiltov om natten og var på fold om dagen i vinterperioden. Om sommeren var hestene på græs hele døgnet. Mange steder brugte man også bokse til hestene, så de ikke behøvede at stå bundet, men på denne måde kunne man ikke have ligeså mange dyr på samme plads.
Man er efterhånden gået over til kun at bruge bokse, men nogen steder ser man stadig heste stå i spiltov. Til gengæld er der en del heste, som lever det meste af deres liv i en boks. De går ikke på græs hele sommeren, enten fordi der er for lidt foldplads i forhold til antallet af heste, eller også fordi hesten er så værdifuld at ejeren ikke tør lade den gå i fold sammen med andre heste, af skræk for den kommer til skade.
En del er gået over til løsdriftstald, hvor hestene frit kan gå ud og ind, som det passer dem. Det benyttes især til ungdyr, som vokser op i flok. Man skal dog huske på at dyrene stadig skal vænnes til omgang med mennesker!

Kontakt
Tak fordi du besøger "heste-og-andre-dyr.dk". Vi har den fornøjelse gratis at tilbyde dig en masse artikler indenfor heste, hunde, katte, fugle, fisk og meget mere.

Alt på siden er 100% GRATIS

Med venlig hilsen
heste-og-andre-dyr.dk