Store katte

Store katte
De store katte, der tilhører slægten Panthera er løven, tigeren, leoparden og jaguaren. Desuden indeholder slægten en underslægt Uncia, som indeholder sneleoparden. Her kan du læse mere om de forskellige store kattedyr.

Hello Fresh måltidskasser - 300 DKK RABAT

Store katte
Slægten Panthera tilhører familien pantherinae, som er en underfamilie af Felinae. Slægten omfatter løven, tigeren, leoparden, jaguaren og sneleoparden. Den tamme kat tilhører også familien Felinae, men tilhører slægten Felis.

Løve
Hannen kan veje op til 250 kg og hunnen op til 180 kg. Inaturen bliver de 10-14 år, men i fangenskab kan de leve i over 20 år. De er kødædere og det er hunnenerne der står for jagten, imens hannen forsvarer territoriet. De lever på åbne sletter i Afrika og er en truet dyreart.

Tiger
Der findes 5 underarter: Amurtigeren/den sibiriske tiger, den bengalske tiger, den indokinesiske tiger, den sydkinesiske tiger og sumatratigeren. Tigeren er den største og stærkeste nulevende kat. Hannen af amurtigeren kan veje op til 300 kg. Tigre lever i skove og græsområder i asien.

Leopard
Der findes to racer: Amurleopard, og afrikansk leopard. Leoparder er udbredt i en stor del af verden. I Afrika, Asien, Mellemøsten og Rusland. De trives i næsten alle former for landskab - fra tropisk regnskov, tempererede skove og ørken til bjergområder op til 5,5 km over havets overflade. Leoparden er stærkt udryddelsestruet.

Jaguar
Det er det største kattedyr i Amerika. De bliver mellem 1,1 og 1,9 meter lange, 70 cm høje til skulderen og vejer mellem 57 og 113 kg. Deres levesteder varierer fra regnskove i Syd- og Centralamerika til mere åbent land, mens de sjældent ses i bjergrige områder. De er kendt for deres gode svømme- og klatreegenskaber og foretrækker ofte at leve ved floder og sumpe. Jaguaren har den stærkeste kæbestruktur af alle de store katte

Sneleopard
Den lever i bjergene i det centrale Asien. Indtil for nyligt blev det antaget, at sneleoparden var en del af slægten panthera sammen med mange af de andre store kattedyr, men den har nu fået sin egen slægt og er derfor ikke en rigtig leopard.

Mange af de store katte er truede dyr!

Lignende Artikler
Hvorfor spinder en kat?

Hvorfor spinder en kat?

Alle med huskatte kender den beroligende lyd af katten som spinder, men hvorfor spinder katten egentlig og hvor kommer det fra?
11 facts om din kats fysik

11 facts om din kats fysik

Katten er en af de mest udbredte kæledyr som mennesket har taget til sig, og der findes rigtig mange sjove og interessante facts om vores kære små venner. Du kan læse 11 udvalgte, som vi har samlet her. 
Med racekatteklubber på katteudstilling

Med racekatteklubber på katteudstilling

Har man en racekat kunne det være en spændende ide at gå på katteudstilling med den. For at kunne udstille sin kat, er det en god ide ta være medlem af en klub. Klubben kan hjælpe dig med hvor og hvornår der er katteudstillinger og hvilke racer der er repræsenteret.

Katteracen Sphynx

Katteracen Sphynx

Katteracen Sphynx er en hårlød katterace. Katten er ikke helt hårløs, men kroppen er dækket af små fine dun, der holder katten varm. Denne fine katterace er kun omtrent 100 år gammel og stammer fra Canada.

Racekat

Racekat

Hvis man gerne vil have en kat, der ser speciel ud, eller som har særlige træk, såsom lang pels, så kan man vælge en racekat. Her kan man læse om hvor man kan købe den
Racekatte

Racekatte

Der findes mange forskellige racekatte. De forskellige racer er inddelt i 4 kategorier: perser, semilanghår, korthår og orientalske. Her følger en kort beskrivelse af de forskellige typer.
Norsk skovkat

Norsk skovkat

En norsk skovkat er en katterace, der som navnet antyder har sin oprindelse i Norge. Racen har været anerkendt siden 1976. Skovkaten er modig og frygtløs, og det er en af de eneste katteracer, der ikke er bange for vand.
Kattepension

Kattepension

Hvis man ikke kan have katten med på ferie, så er en kattepension måske løsningen. Her bliver katten passet, og der er som regel mulighed for at den kan have sine egne ting med. Så kan man tage på ferie med god samvittighed.
Kattens Værn

Kattens Værn

Foreningen Kattens Værn har hovedsæde på Frederiksberg i København. Foreningen blev oprindeligt dannet for at tage sig af herreløse katte, og i dag er der internater spredt over hele landet.
Kattekillinger

Kattekillinger

Et kuld kattekillinger er bedårende, men inden man anskaffer sig en killing, skal man gøre op med sig selv hvad man forventer af katten. Måske er det en racekat man er på udkig efter eller måske en staldkat
Kattehjem

Kattehjem

Hvis man gerne vil have en kat eller en killing, så er det en god ide at henvende sig til et kattehjem. Her modtages katte og killinger, som ikke har noget hjem. Det største er Inges kattehjem.

Katte billeder

Katte billeder

Hvis man gerne vil finde billeder af katte på Internettet, eller man er interesseret i at lægge sine egne billeder op, så læs her hvordan du skal søge. Find de rigtige steder ved at søge på "katte billeder"
Kat

Kat

At katten er sin egen herre, er man slet ikke i tvivl om når man har kat. Den har sin helt egen mening om tingene, men langt de fleste katte lærer dog hurtigt at bruge kattebakken og kattelemmen.
Katte

Katte

Gennem historien har katte betydet meget for mennesker og den dag i dag er de også vellidte kæledyr. Katten har ry for at være sin egen herre og det er netop det der gør den elsket og hadet.
Indlæs flere
Kontakt
Tak fordi du besøger "heste-og-andre-dyr.dk". Vi har den fornøjelse gratis at tilbyde dig en masse artikler indenfor heste, hunde, katte, fugle, fisk og meget mere.

Alt på siden er 100% GRATIS

Med venlig hilsen
heste-og-andre-dyr.dk