Tropiske fugle

Tropiske fugle

Fugle er blevet holdt i fangenskab i århundreder. I dag findes der mange arter, som kan holdes herhjemme. De har mange forskellige krav til deres føde og i denne artikel kan man læse om fodring af tropiske fugle.

 



Hello Fresh måltidskasser - 300 DKK RABAT

Tropiske fugle
Man kan godt holde tropiske fugle i et lille stuebur, men langt de fleste fugle får man mere ud af at have, hvis de holdes i en voliere, altså et stort bur. De fleste arter kan endda holdes udendørs, når blot de har adgang til et frostfrit rum. På den måde kan man have "sin egen" fuglesang i haven hele året rundt.

Foder
Mange fugle lever af diverse frø, og så et tilskud af frugt. Der findes dog nogle fugle som udelukkende lever af "blød mad" det vil sige frugt og nektarblandinger. F.eks. skal Lorier have en masse frugt og sandkage med en kunstig nektarblanding. De er glade for pærer, druer, søde appelsiner og æbler. Andre fugle vil gerne have et tilskud af levende foder. Det kan være forskellige former for insekter, men melorme kan ofte benyttes i en snæver vending. En beostær vil sætte stor pris på en alsidig kost med insekter, som en del af føden. De frøspisende fugle er afhængige af at have strandskaller til rådighed, da disse er med til at knuse frøene i kråsen. De sætter stor pris på spiret frø. Man kan spire frø ved at lægge dem i blød i et døgns tid og herefter hælde vandet fra. Efter en dag eller to spirer frøene. Sørg endelig for at skylle frøene godt og vær opmærksom på at de let mugner!

 

Kontakt
Tak fordi du besøger "heste-og-andre-dyr.dk". Vi har den fornøjelse gratis at tilbyde dig en masse artikler indenfor heste, hunde, katte, fugle, fisk og meget mere.

Alt på siden er 100% GRATIS

Med venlig hilsen
heste-og-andre-dyr.dk