Hesteforsikring
H vis man er hesteejer er det næsten et must med en hesteforsikring. Næsten alle forsikringsselskaber i Danmark tilbyder hesteforsikringer i mere eller mindre omfang.
Hestens man
Som oftest bliver hestens man kaldt manke, men dette er helt forkert. Hestens man er de lange hår, der sidder fra pandelokken ned til hestens ryg. Manken er de torntappe (en del af rygsøjlen), der hjælper med at forhindre sadlen i at glide frem, oftest sidder der også manhår på hestens manke!
Desværre ses fejlen ofte i tegneserier og andre historier og serier om heste. Selv i blade som decideret handler om heste har jeg set fejlen. Dette er især udbredt i tegnede hesteblade, som er oversat fra engelsk. Det er sørgeligt at redaktøren af bladet ikke tager det mere seriøst at lære kommende ryttere de korrekte benævnelser!
Pasning af hestens man
Der er stor forskel på hvormeget man forskellige heste har. En del er racebestemt, men der kan også være store individuelle forskelle. Manen er med til at beskytte hesten mod vejret og tildels insekter. Derfor har de mindre ædle, men til gengæld mere robuste heste/ponyer ofte en kraftigere behåring end de mere ædle heste.
Skal man deltage i stævner eller skal hesten til kåring vil man ofte ordne manen. På heste der ikke har en alt for kraftig man, kan man rykke den, så den er ca. en håndsbredde lang. På den måde fremhæves hestens hals og hårene vikler sig ikke så nemt ind i tøjlen. Man kan også flette manen eller lave andre spændende ting, men man skal huske at tage elastikker mv. ud inden hesten lukkes på fold eller i boks.
H vis man er hesteejer er det næsten et must med en hesteforsikring. Næsten alle forsikringsselskaber i Danmark tilbyder hesteforsikringer i mere eller mindre omfang.
At være hestehvisker er en måde at forstå sin hest på. Man kommunikerer med hesten på en helt ny og anderledes måde end man er vant til og går ind på hestens præmisser.
Rundt om i Danmark bliver der holdt mange heste og kræmmermarkeder i løbet af året. Markederne forløber næsten altid fra sommer til efterår, da dyrene skal kunne stå ude uden at fryse.