Akvarie

Akvarie
Her kan du læse om nogle af de overvejelser man skal gøre sig inden man anskaffer sig et akvarie. Hvor stort skal det være og hvor skal det stå? Kan det tilpasses de øvrige møbler?

Hello Fresh måltidskasser - 300 DKK RABAT

Anskaffelse af et akvarie
Inden man køber det første og bedste tilbudsakvarie, så er der en del overvejelser man bør gøre sig. Først og fremmest skal man tage stilling til om man vil have et selskabsakvarie, der først og fremmest skal se pænt ud, eller om man vil have en speciel slags fisk. En del cichlider skal for eksempel helst gå i artsakvarier, hvor der kun er én art.
De fleste vælger et selskabsakvarie første gang. På den måde kan man anskaffe sig flere forskellige fisk og på den måde have fisk der holder til i forskellige zoner af akvariet. I selskabsakvariet skal der også være planter. Både fordi det ser pænt ud, men også fordi de fleste fisk holder af at have nogle planter at "gemme" sig imellem. Tit og ofte har man også nogle trærødder og evt. nogle store sten. Husk at stenene skal være afrundede, ellers virker det unaturligt, da vandet vil afrunde stenene i naturen. Rødderne skal være "druknede", man kan altså ikke bruge træ/rødder man finder i haven eller i skoven!
Man skal helst vælge et akvarie, der er så stort som muligt, da det er lettere at passe.

HUSK at 1 liter vand vejer 1 kg, så et akvarie på 500 liter vejer minimum 500 kg!

Dertil skal så lægges vægten fra sten, rødder og selve akvariet. Lysarmaturet skal helst dække hele toppen og under alle omstændigheder skal man have et dækglas. Både for at undgå at fiskene springer op, men også for at formindske fordampningen fra akvariet. Desuden skal man helst have en form for filter gerne i kombination med en pumpe, der får vandet til at cirkulere.

Lignende Artikler
Klovnefisk

Klovnefisk

Klovnefisken er en særdeles farverig fiskeart. Den lever i Stillahavet omkring koralrevene. Klovnefisken er ikke en særlig god svømmer, hvilket gør at den er nødt til at gemme sig mellem søanemonens tentakler.

Artemia salina

Artemia salina

Når æggene fra saltsørejen Artemia salina klækkes kommer små nauplier, som er et fortrinligt foder til fiskeyngel. Læs her hvordan du selv kan "lave" foder til dit fiskeyngel!

Infusorier

Infusorier

Når man opdrætter akvariefisk er infusorier et særdeles værdifuldt foder til de små fiskeunger. Infusorier er forholdsvis lette at "lave" selv, og det kan du læse om i denne artikel.

 

 

Opdræt af Gurami

Opdræt af Gurami

Det er spændende at lave opdræt med akvariefisk og en del fisk af slægten Gurami er forholdvis nemme at opdrætte. Ungerne er dog meget små, men overlever de i de første 6-7 uger, så er den værste krise overstået.

Guldfisk

Guldfisk

Det er altid spændende at have fisk, og guldfisk kan man have både ude og inde. Det er flotte fisk, som man kan have glæde af i mange år. De bør IKKE leve i en guldfiskebowle! Læs her hvordan de passes korrekt.
Akvarier

Akvarier

Der er flere forskellige typer akvarier. Lige fra en lille guldfiske-bowle til det store oceanarie på Nordsømuseet i Hirtshals. Her er fokus på stueakvarier.
Akvarie fisk

Akvarie fisk

Når man anskaffer sig et akvarie til børn, vil man gerne have nogle akvarie fisk, som ikke stiller for store krav til vandkvalitet mv. Det skal være robuste fisk, som man kan have glæde af i lang tid.
Akvariefisk

Akvariefisk

Når man skal have akvariefisk første gang, er det vigtigt at de fisk man får er robuste og ikke stiller for store krav til akvariets udformning, planter, vandkvalitet mv.
Fisk

Fisk

Et akvarium er smukt at se på og fisk fascinerer både voksne og børn. Både nybegynderen og den erfarne akvarist kan have glæde af at have akvarie, da akvariefisk har meget forskellige krav.
Indlæs flere
Kontakt
Tak fordi du besøger "heste-og-andre-dyr.dk". Vi har den fornøjelse gratis at tilbyde dig en masse artikler indenfor heste, hunde, katte, fugle, fisk og meget mere.

Alt på siden er 100% GRATIS

Med venlig hilsen
heste-og-andre-dyr.dk