Klovnefisk
Klovnefisken er en særdeles farverig fiskeart. Den lever i Stillahavet omkring koralrevene. Klovnefisken er ikke en særlig god svømmer, hvilket gør at den er nødt til at gemme sig mellem søanemonens tentakler.
Anskaffelse af et akvarie
Inden man køber det første og bedste tilbudsakvarie, så er der en del overvejelser man bør gøre sig. Først og fremmest skal man tage stilling til om man vil have et selskabsakvarie, der først og fremmest skal se pænt ud, eller om man vil have en speciel slags fisk. En del cichlider skal for eksempel helst gå i artsakvarier, hvor der kun er én art.
De fleste vælger et selskabsakvarie første gang. På den måde kan man anskaffe sig flere forskellige fisk og på den måde have fisk der holder til i forskellige zoner af akvariet. I selskabsakvariet skal der også være planter. Både fordi det ser pænt ud, men også fordi de fleste fisk holder af at have nogle planter at "gemme" sig imellem. Tit og ofte har man også nogle trærødder og evt. nogle store sten. Husk at stenene skal være afrundede, ellers virker det unaturligt, da vandet vil afrunde stenene i naturen. Rødderne skal være "druknede", man kan altså ikke bruge træ/rødder man finder i haven eller i skoven!
Man skal helst vælge et akvarie, der er så stort som muligt, da det er lettere at passe.
HUSK at 1 liter vand vejer 1 kg, så et akvarie på 500 liter vejer minimum 500 kg!
Dertil skal så lægges vægten fra sten, rødder og selve akvariet. Lysarmaturet skal helst dække hele toppen og under alle omstændigheder skal man have et dækglas. Både for at undgå at fiskene springer op, men også for at formindske fordampningen fra akvariet. Desuden skal man helst have en form for filter gerne i kombination med en pumpe, der får vandet til at cirkulere.
Klovnefisken er en særdeles farverig fiskeart. Den lever i Stillahavet omkring koralrevene. Klovnefisken er ikke en særlig god svømmer, hvilket gør at den er nødt til at gemme sig mellem søanemonens tentakler.
Når æggene fra saltsørejen Artemia salina klækkes kommer små nauplier, som er et fortrinligt foder til fiskeyngel. Læs her hvordan du selv kan "lave" foder til dit fiskeyngel!
Når man opdrætter akvariefisk er infusorier et særdeles værdifuldt foder til de små fiskeunger. Infusorier er forholdsvis lette at "lave" selv, og det kan du læse om i denne artikel.
Det er spændende at lave opdræt med akvariefisk og en del fisk af slægten Gurami er forholdvis nemme at opdrætte. Ungerne er dog meget små, men overlever de i de første 6-7 uger, så er den værste krise overstået.