Akvarie

Prøv at investere i krypto sikkert på Firi med MitID. Få 50 kr. til at prøve for
Anskaffelse af et akvarie
Inden man køber det første og bedste tilbudsakvarie, så er der en del overvejelser man bør gøre sig. Først og fremmest skal man tage stilling til om man vil have et selskabsakvarie, der først og fremmest skal se pænt ud, eller om man vil have en speciel slags fisk. En del cichlider skal for eksempel helst gå i artsakvarier, hvor der kun er én art.
De fleste vælger et selskabsakvarie første gang. På den måde kan man anskaffe sig flere forskellige fisk og på den måde have fisk der holder til i forskellige zoner af akvariet. I selskabsakvariet skal der også være planter. Både fordi det ser pænt ud, men også fordi de fleste fisk holder af at have nogle planter at "gemme" sig imellem. Tit og ofte har man også nogle trærødder og evt. nogle store sten. Husk at stenene skal være afrundede, ellers virker det unaturligt, da vandet vil afrunde stenene i naturen. Rødderne skal være "druknede", man kan altså ikke bruge træ/rødder man finder i haven eller i skoven!
Man skal helst vælge et akvarie, der er så stort som muligt, da det er lettere at passe.
HUSK at 1 liter vand vejer 1 kg, så et akvarie på 500 liter vejer minimum 500 kg!
Dertil skal så lægges vægten fra sten, rødder og selve akvariet. Lysarmaturet skal helst dække hele toppen og under alle omstændigheder skal man have et dækglas. Både for at undgå at fiskene springer op, men også for at formindske fordampningen fra akvariet. Desuden skal man helst have en form for filter gerne i kombination med en pumpe, der får vandet til at cirkulere.


Sikker transport af heste: En praktisk guide til hesteejere

Sådan passer du en kanin korrekt – en komplet guide til et sundt og lykkeligt kaninliv

Fugle som kæledyr: Sådan skaber du et trygt og aktivt liv for dine fjerklædte venner

Guide til begyndere: Sådan passer du dine akvariefisk korrekt

Sådan forstår du din kats kropssprog: En guide til bedre kommunikation

Fordele og ulemper ved at sko sin hest

Billetsystem til zoo, dyrskuer, arrangementer mv.

Skandinavisk Dyrepark

Den Blå Planet

Knuthenborg Safaripark

11 facts om hunde

Dyrepoliti i Danmark

Newfoundlænder (NewFen)

Roskilde dyrskue

Hvorfor spinder en kat?

Hvid Schweizisk Hyrdehund (Hvid Schæfer)

11 facts om din kats fysik

Hundeforsikring - forsikring til din hund

Regnskoven og truede dyr i regnskoven

Hvalpe træning
Den første hvalpe trræning starter allerede hos sælgeren. Når man får hvalpen helt hjem er det så tid til den mere seriøse træning. At træne en hvalp skal være sjovt og ikke være forbundet med noget som hvalpen ikke bryder sig om.

Børn og hunde
Hvis man har både børn og hunde, er det vigtig at forholdet mellem dem er godt. Barnet skal lære at respektere hunden og derved få en god ven.

Hunde i bilen
Mange hundejere kendet det at have hunde i bilen. Men hvad enten det er en kort eller længere tur skal man huske at varetage hundens behov.

Hestsko eller ej
Mange hestejere spørger sig selv om det er nødvendigt med hestesko eller ej. Man skal her tænke på hvor hårdt et underlag man udsætter hesten for dagligt, både ved ridt og på stald.

Førerhunde
At have en førerhund er en virkelig god ting når man er blind eller svagtseende. Hunden både fører dig rundt men bliver også din bedste ven.

Hesteforsikring
H vis man er hesteejer er det næsten et must med en hesteforsikring. Næsten alle forsikringsselskaber i Danmark tilbyder hesteforsikringer i mere eller mindre omfang.

Krybdyr
Mange mennesker holder krybdyr hjemme. Krybdyr spænder over rigtig mange arter og racer. De forskellige arter kræver forskellig pleje og man skal sætte sig ind i mange ting hvis man er nybegynder med disse dyr.

Undulater
Undulater er en meget kendt fugl herhjemme. Vil hoder undulaten som kæledyr og den kan blive meget tam og hengiven. De findes i mange forskellige farver og deres fjerdragt er flot.

Military
Military er en ridesportsgren af den hårde slags. Den er delt op i tre dele ligesom triatlon. Den første del er dressur, den næste spring og den sidste er terrænspringning.

Hestehvisker
At være hestehvisker er en måde at forstå sin hest på. Man kommunikerer med hesten på en helt ny og anderledes måde end man er vant til og går ind på hestens præmisser.