Akvariefisk

Akvariefisk
Når man skal have akvariefisk første gang, er det vigtigt at de fisk man får er robuste og ikke stiller for store krav til akvariets udformning, planter, vandkvalitet mv.

Hello Fresh måltidskasser - 300 DKK RABAT

Akvariefisk til begyndere
De første fisk skal være lette at passe. Det skal også være nogle fisk som ikke gemmer sig for meget imellem planterne og bag ved sten, rødder og lignende, for så har man jo ingen umiddelbar glæde af dem. Det er en god idé at sætte sig godt ind i hvilke fisk, der er egnede inden man tager hen til dyrehandlen, så man ved hvad man skal kigge efter.

Ungefødende tandkarper
I den familie, der hedder ungefødende tandkarper findes mange smukke og farvestrålende akvariefisk. De fleste er fisk, der ikke stiller store krav. Det er nemt at se forskel på hanner og hunner, idet hannerne har et gonopodium, som er et parringsorganm, som sidder der hvor gatfinnen normalt sidder. De føder levende unger, og hvis der er rigeligt med planter og gerne nogle fintløvede nogle af slagsen, så er der en stor chance for at en del af ynglen vil overleve.

Guppy
Den er 4-6 cm og fås med mange forskellige finneformer og i et væld af farver.

Sværddrager
Den er 12-15 cm og hannens halefinne er forlænget i et sværd. De mest almindelige er orange.

Platy
Den er 4-6 cm og findes i mange farvevarianter, blandt andet orange og gule.

Lignende Artikler
Klovnefisk

Klovnefisk

Klovnefisken er en særdeles farverig fiskeart. Den lever i Stillahavet omkring koralrevene. Klovnefisken er ikke en særlig god svømmer, hvilket gør at den er nødt til at gemme sig mellem søanemonens tentakler.

Artemia salina

Artemia salina

Når æggene fra saltsørejen Artemia salina klækkes kommer små nauplier, som er et fortrinligt foder til fiskeyngel. Læs her hvordan du selv kan "lave" foder til dit fiskeyngel!

Infusorier

Infusorier

Når man opdrætter akvariefisk er infusorier et særdeles værdifuldt foder til de små fiskeunger. Infusorier er forholdsvis lette at "lave" selv, og det kan du læse om i denne artikel.

 

 

Opdræt af Gurami

Opdræt af Gurami

Det er spændende at lave opdræt med akvariefisk og en del fisk af slægten Gurami er forholdvis nemme at opdrætte. Ungerne er dog meget små, men overlever de i de første 6-7 uger, så er den værste krise overstået.

Guldfisk

Guldfisk

Det er altid spændende at have fisk, og guldfisk kan man have både ude og inde. Det er flotte fisk, som man kan have glæde af i mange år. De bør IKKE leve i en guldfiskebowle! Læs her hvordan de passes korrekt.
Akvarier

Akvarier

Der er flere forskellige typer akvarier. Lige fra en lille guldfiske-bowle til det store oceanarie på Nordsømuseet i Hirtshals. Her er fokus på stueakvarier.
Akvarie fisk

Akvarie fisk

Når man anskaffer sig et akvarie til børn, vil man gerne have nogle akvarie fisk, som ikke stiller for store krav til vandkvalitet mv. Det skal være robuste fisk, som man kan have glæde af i lang tid.
Akvarie

Akvarie

Her kan du læse om nogle af de overvejelser man skal gøre sig inden man anskaffer sig et akvarie. Hvor stort skal det være og hvor skal det stå? Kan det tilpasses de øvrige møbler?
Fisk

Fisk

Et akvarium er smukt at se på og fisk fascinerer både voksne og børn. Både nybegynderen og den erfarne akvarist kan have glæde af at have akvarie, da akvariefisk har meget forskellige krav.
Indlæs flere
Kontakt
Tak fordi du besøger "heste-og-andre-dyr.dk". Vi har den fornøjelse gratis at tilbyde dig en masse artikler indenfor heste, hunde, katte, fugle, fisk og meget mere.

Alt på siden er 100% GRATIS

Med venlig hilsen
heste-og-andre-dyr.dk