Dyrlæge

Prøv at investere i krypto sikkert på Firi med MitID. Få 50 kr. til at prøve for
Dyrlæge -uddannelsen
Dyrlægeuddannelsen er normeret til 5½ år. Den er delt i en bachelorgrad og en overbygning, som man kan læse nærmere om her:
Bachelor
Her har man en række obligatoriske fag de to første år. Det er basiskurser, hvor man lærer om dyrenes livsfunktioner. Man får indblik i dyrenes opbygning og de processer, der holder organismen i live. Dette sker igennem fag som kemi, biofysik, zoologi, fysiologi og anatomi. Desuden beskæftiger uddannelsen sig med sygdomme, og man lærer om blandt andet parasitter, bakterier og virus. Det sidste år er der en række valgfrie fag, men hvis man ønsker at fortsætte som kandidat, skal man have dem alle sammen. Man afslutter bacheloruddannelsen med at skrive et projekt, hvor man skal vise at man har tilegnet sig viden, som man kan bruge på en snæver problemstilling.
Kandidat
Her har man også obligatoriske fag i de to første år, og det er først i slutningen af det første år (altså i slutningen af det 8. semester af hele uddannelsen) at man får lov at have med levende dyr at gøre. Man har en del patologi og fagene er i det hele taget rettet imod at man bliver "klædt på" til at have med levende og syge dyr at gøre. Man begynder at bruge sin erhvervede viden og får lov at bruge den i praksis på Landbohøjskolens dyrehospitaler. Nu kan man begynde at føle sig som en dyrlæge!
På den sidste del af uddannelsen vælger man hvilken faglig retning man vil gå i og uddannelsen afsluttes med et speciale, som man har ca. et halvt år til at skrive.
Når specialet er bestået kan man kalde sig cand.med.vet. og herefter kan man søge om autorisation som dyrlæge.