Dyrlægen

Prøv at investere i krypto sikkert på Firi med MitID. Få 50 kr. til at prøve for
Dyrlægen
Der findes mange dyrlæger i Danmark. De har alle fået deres grundlæggende uddannelse på Den Kongelige Veterinær- og Landbohøjskole i København, men mange efteruddanner sig jævnligt for at holde sig "up to date" med det sidste nye.
Har man dyr kommer der næsten altid et tidspunkt, hvor man er nødt til at tale med en dyrlæge. Hunde, katte og heste skal for eksempel vaccineres årligt, og skal man have sine dyr ud blandt andre dyr på udstillinger eller til konkurrence, så skal vaccinationspapirerne være i orden.
Men selvom man "kun" har kaniner eller andre smådyr så stifter de fleste alligevel før eller senere bekendtskab med dyrlægen pga. en vildtvoksende tand eller sår, der er betændte efter en slåskamp med en artsfælle.
Dyrlæger kan også rådgive om fodring af både hunde, katte og heste, samt andre dyr. Så hvis kæledyret ikke rigtigt trives er det en god ide at tale med sin dyrlæge om problemet.
De fleste steder kan man ringe om morgenen mellem 8 og 9 og tale med en dyrlæge, som så vurderer om man skal komme med dyret, eller om der skal komme en dyrlæge ud og se til dyret. Men der er også en dyrlægevagt man kan ringe til hvis det er akut, så ringer man bare på det almindelige nummer, hvor der så evt. er en henvisning til hvilken dyrlæge man skal ringe til.
Men husk dyrlægen er ikke en gud, og en gang imellem kan det være svært at vurdere hvad et dyr fejler!