Dyrlægen
Prøv at investere i krypto sikkert på Firi med MitID. Få 50 kr. til at prøve for
Dyrlægen
Der findes mange dyrlæger i Danmark. De har alle fået deres grundlæggende uddannelse på Den Kongelige Veterinær- og Landbohøjskole i København, men mange efteruddanner sig jævnligt for at holde sig "up to date" med det sidste nye.
Har man dyr kommer der næsten altid et tidspunkt, hvor man er nødt til at tale med en dyrlæge. Hunde, katte og heste skal for eksempel vaccineres årligt, og skal man have sine dyr ud blandt andre dyr på udstillinger eller til konkurrence, så skal vaccinationspapirerne være i orden.
Men selvom man "kun" har kaniner eller andre smådyr så stifter de fleste alligevel før eller senere bekendtskab med dyrlægen pga. en vildtvoksende tand eller sår, der er betændte efter en slåskamp med en artsfælle.
Dyrlæger kan også rådgive om fodring af både hunde, katte og heste, samt andre dyr. Så hvis kæledyret ikke rigtigt trives er det en god ide at tale med sin dyrlæge om problemet.
De fleste steder kan man ringe om morgenen mellem 8 og 9 og tale med en dyrlæge, som så vurderer om man skal komme med dyret, eller om der skal komme en dyrlæge ud og se til dyret. Men der er også en dyrlægevagt man kan ringe til hvis det er akut, så ringer man bare på det almindelige nummer, hvor der så evt. er en henvisning til hvilken dyrlæge man skal ringe til.
Men husk dyrlægen er ikke en gud, og en gang imellem kan det være svært at vurdere hvad et dyr fejler!
Skandinavisk Dyrepark
Den Blå Planet
Knuthenborg Safaripark
Dyrepoliti i Danmark
Roskilde dyrskue
Regnskoven og truede dyr i regnskoven
Krybdyr
Mange mennesker holder krybdyr hjemme. Krybdyr spænder over rigtig mange arter og racer. De forskellige arter kræver forskellig pleje og man skal sætte sig ind i mange ting hvis man er nybegynder med disse dyr.
Ørkenrotter
Ørkenrotten hører til gnaverfamilien. De er ikke særlig krævende at have som kæledyr, kræver næsten kun vand, hø, lidt til at gemme sig og lege i, samt noget den kan knave i, f.eks. en gnavesten.
"Fedthalemus" / Fedthale ørkenrotte
Er man meget dyreinteresseret har man nok hørt om fedthalemusen, eller fedthale ørkenrotte som de egentlig hedder. Navnet fedthalemus den har fået i forretningerne fordi at rotter er "skadedyr" og det vil man jo ikke forbinde dem med
Dyrenettet
Hjemmesiden dyrenettet som ligger på adressen www.dyrenette.dk, bliver dagligt besøgt af mange dyreelskere. Her kan man alt lige fra, efterlyse og fremlyse kæledyr, sælge, købe, annoncere mv. , der er også et stort dyreforum man kan skrive indlæg i. Man kan nemt blive medlem og det er ganske gratis.
Dyrlægevagten
Hvis ens kæledyr en gang imellem kommer til skade, hvad enten det er hund, kat eller fugl, er det godt at kende nummeret til dyrlægevagten. Mange større byer har en dyrlægevagt man kan ringe til når der sker noget kritisk.
Pas på dyrene nytårsaften
Mange dyr er bange og nervøse til nytår. Det er der intet at sige til, der er en masse larm og høje lyde som dyret ikke forstår hvor kommer fra. Pas på dyrene nytårsaften er et råd fra mange dyreværnsforeninger. Man skal som dyreejer derfor være særlig opmærksom på sit kæledyrs behov sådan en aften.
Barnets første kæledyr
Børn og kæledyr er en rigtig god kombination. Barnet lærer at tage ansvar for et levende væsen og opbygger derved selvtillid og forståelse for andre. Barnets første kæledyr skal dog nøje udvælges efter hvor meget barnet ønsker at deltage i dette ansvar.
Chinchilla
Chinchillaen er blevet et kendt kæledyr i Danmark. Chinchillaen kommer oprindeligt fra Sydamerika, hvor den lever i Andesbjergene. Dens oprindelige navn er Chinchilla lanigera, hvilket på dansk betyder langhalet. Chinchillaen er en gnaver der ynder at leve i flok. Derfor er det en god ide hvis man tænker på at anskaffe sig en chinchilla, at have to. Således kan de have glæde af hinandens selskab.