Fisk

Fisk
Et akvarium er smukt at se på og fisk fascinerer både voksne og børn. Både nybegynderen og den erfarne akvarist kan have glæde af at have akvarie, da akvariefisk har meget forskellige krav.

Hello Fresh måltidskasser - 300 DKK RABAT

Fisk i ferskvand
De fleste af de akvariefisk vi holder lever i ferskvand. De kommer typisk fra de tropiske egne og er ofte meget farvestrålende og forholdsvis små. Men akvariefisk findes i mange forskellige størrelser og ikke alle er lige farvestrålende. I naturen er Guppyen faktisk ikke specielt farvestrålende, men et omfattende avlsarbejde har frembragt meget farvestrålende varianter, med smukke forlængede finner. Denne begynderfisk tiltaler også erfarne specialister, der går op i at avle efter et beskrevet avlsmål.
Det er vigtigt at sikre sig at de akvariefisk man ønsker at holde, rent faktisk kan gå sammen i akvariet. Nogle fisk er meget territoriale og vil jage andre væk hvis de kommer indenfor territoriet, imens andre er lidt sky og helst svømmer i flok. Det siger sig selv at det vil være uheldigt at sammensætte disse to slags akvariefisk i det samme akvarium. Men det er ikke kun fiskenes adfærd, der er afgørende. De skal naturligvis også stille de samme krav til vandkvalitet, temperatur og strømforhold for at kunne trives i samme akvarium.

Saltvandsakvarier
Saltvandsakvarier er ikke udprægede begynder-akvarier. Det er sværere at få den biologiske balance til at fungere i saltvandsakvariet og fiskene er som regel også mere sarte end deres artsfæller fra ferskvandet. De er også sværere at få fat i.

Lignende Artikler
Klovnefisk

Klovnefisk

Klovnefisken er en særdeles farverig fiskeart. Den lever i Stillahavet omkring koralrevene. Klovnefisken er ikke en særlig god svømmer, hvilket gør at den er nødt til at gemme sig mellem søanemonens tentakler.

Artemia salina

Artemia salina

Når æggene fra saltsørejen Artemia salina klækkes kommer små nauplier, som er et fortrinligt foder til fiskeyngel. Læs her hvordan du selv kan "lave" foder til dit fiskeyngel!

Infusorier

Infusorier

Når man opdrætter akvariefisk er infusorier et særdeles værdifuldt foder til de små fiskeunger. Infusorier er forholdsvis lette at "lave" selv, og det kan du læse om i denne artikel.

 

 

Opdræt af Gurami

Opdræt af Gurami

Det er spændende at lave opdræt med akvariefisk og en del fisk af slægten Gurami er forholdvis nemme at opdrætte. Ungerne er dog meget små, men overlever de i de første 6-7 uger, så er den værste krise overstået.

Guldfisk

Guldfisk

Det er altid spændende at have fisk, og guldfisk kan man have både ude og inde. Det er flotte fisk, som man kan have glæde af i mange år. De bør IKKE leve i en guldfiskebowle! Læs her hvordan de passes korrekt.
Akvarier

Akvarier

Der er flere forskellige typer akvarier. Lige fra en lille guldfiske-bowle til det store oceanarie på Nordsømuseet i Hirtshals. Her er fokus på stueakvarier.
Akvarie fisk

Akvarie fisk

Når man anskaffer sig et akvarie til børn, vil man gerne have nogle akvarie fisk, som ikke stiller for store krav til vandkvalitet mv. Det skal være robuste fisk, som man kan have glæde af i lang tid.
Akvariefisk

Akvariefisk

Når man skal have akvariefisk første gang, er det vigtigt at de fisk man får er robuste og ikke stiller for store krav til akvariets udformning, planter, vandkvalitet mv.
Akvarie

Akvarie

Her kan du læse om nogle af de overvejelser man skal gøre sig inden man anskaffer sig et akvarie. Hvor stort skal det være og hvor skal det stå? Kan det tilpasses de øvrige møbler?
Indlæs flere
Kontakt
Tak fordi du besøger "heste-og-andre-dyr.dk". Vi har den fornøjelse gratis at tilbyde dig en masse artikler indenfor heste, hunde, katte, fugle, fisk og meget mere.

Alt på siden er 100% GRATIS

Med venlig hilsen
heste-og-andre-dyr.dk