Grime

Grime
En grime benyttes først og fremmest til at kunne føre hesten i. F.eks. når den skal fra boksen på folden. Desuden benyttes grimen når hesten skal bindes, hvis den skal strigles. Man kan få grimer i mange forskellige prislejer.

Hello Fresh måltidskasser - 300 DKK RABAT

Grime

De fleste føl er ikke ret gamle, når de får en grime på første gang. Det er nemlig vigtigt for deres senere liv at de er blevet vænnet til at blive ført og håndteret i en grime. Det er vigtigt at grimen er tilpasset til føllet, så grimen ikke gnaver og skaber ubehag. Føllet skal gradvis vænnes til at blive bundet og til at blive striglet. Følgrimer har som regel flere muligheder for indstillinger end grimer til voksne heste.

En grime, flere muligheder!

Prismæssigt er der stor forskel på grimer. De billigste er i nylonstof og de dyreste i læder. Men der er mange forskellige typer indimellem. Det vigtigste er at grimen passer til hesten, så der ikke kommer gnavesår.

Der er en del uenighed om hvorvidt  hesten skal have grime på i folden. På den ene side kan hesten være uheldig at en hov sidder fast i grimen, hvis hesten klør sig. Er det en fold med træer og buske, så kan hesten også sidde fast i en gren. 
På den anden side. Hvis hesten bryder ud af folden kan den være nemmere at indfange, hvis den har grime på.

Mine heste har grime på, når de går i folden. Jeg har et par gange været udsat for at de har smidt grimen, så de går med en billig nylongrime til hverdag.

Kontakt
Tak fordi du besøger "heste-og-andre-dyr.dk". Vi har den fornøjelse gratis at tilbyde dig en masse artikler indenfor heste, hunde, katte, fugle, fisk og meget mere.

Alt på siden er 100% GRATIS

Med venlig hilsen
heste-og-andre-dyr.dk