Heste racer

Heste racer
Der findes mange forskellige heste racer. Nogle er meget gamle imens andre er forholdsvise nye. Fælles for dem alle er at mennesket har haft en finger med i spillet på den ene eller den anden måde.

Hello Fresh måltidskasser - 300 DKK RABAT

Heste racer
Oprindeligt har heste og ponyer tilpasset sig til naturen på de steder hvor de levede. Således er araberen slank og udholdende, hvorimod shetlænderen er lille og kompakt, fordi de er tilpasset to vidt forskellige former for natur. Igennem tiderne har mennesket også hjulpet til med udvælgelsen af hopper og hingste, så en del racer er blevet til ved tilpasning til specielle formål såsom kørsel eller ridning.

Shetlandsponyen
Den kommer fra shetlansdsøerne, hvor den går ude hele året. Den blev tidligere brugt i minerne og er derfor ikke ret stor. Den får en kraftig vinterpels, som holder vand og kulde ude.

Islænderen
Den kommer fra Island og på Island er der i dag forbud mod at indføre islænderheste på øen. Dette gælder også hvis hesten har deltaget i konkurrence i udlandet. Den har fem gangarter, som udover de gængse er tølt og pas.

Araberen
Den kommer fra ørkenen og er meget brugt i de store ørkenvæddeløb blandt sheiker. Det er meget udholdende heste, som er brugt til at forædle andre heste racer med.

Dansk Varmblod
Dette er en race der udelukkende er avlet til ridebrug, og dette er faktisk yderligere delt i spring og dressurheste. Der kan derfor godt være araberblod i en dansk varmblod (DV).

Pinto
Her er en rigtig indianerhest. Den avles primært udfra sine aftegn og en pinto skal være broget for at kunne kåres, som avlsdyr.

Andre heste racer
Der findes også vilde heste, som f.eks. camarque-ponyerne, der lever i Frankrig og Przewalski-hesten som lever i det tidligere Sovjetunionen.

Kontakt
Tak fordi du besøger "heste-og-andre-dyr.dk". Vi har den fornøjelse gratis at tilbyde dig en masse artikler indenfor heste, hunde, katte, fugle, fisk og meget mere.

Alt på siden er 100% GRATIS

Med venlig hilsen
heste-og-andre-dyr.dk