Islænderen og dens gangarter

Islænderen og dens gangarter

Hesteracen Islænder er en stærk lille robust hesterace. Den kan både bære børn og voksne. Det særlige ved denne lille hesterace er at den har 5 gangarter i forhold til almindelige heste- og ponyracer der har 3 gangarter.Hello Fresh måltidskasser - 300 DKK RABAT

Islænderen har et blidt og godt temperament. Racen kommer som man kan se ved navnet, fra Island. Det var vikingerne der bragte dem til Danmark og her er nu omkring 20.000 heste. Racen har været så heldig at beholde sit oprindelige udseende, i modsætning til andre hesteracer der er blevet ændret gennem årerne. Selvom Islænderen ligner en lille pony bliver den kaldt for en hest. Dette skyldes nok at den både kan bærer børn og voksne.

Islænderen har 5 gangarter. De 2 ekstra gangarter hedder tølt og pas. Hvis man skal beskrive gangarten tølt sidder rytten helt stille i sadlen mens hesten, den passer godt til terænridning . Pas gangen kan beskrives som en flyvende gangart og hesten kan komme helt op på 40 km/t ved denne gangart og bruges specielt ved væddeløb.

Islænderen får en meget kraftig pels om vinteren og skal strigler brugdigt for at pelsen ikke skal filtre for meget. Om sommeren er den helt glat og korthåret. Prisen på en Islænderhest svinger meget men det er helt sikkert i den dyre ende pga. den særlige gangarter. Hvis man ønsker at vide mere om denne skønne hesterace kan man beøsge siden www.islandshest.dk denne side repræsentere Islænderen.

Kontakt
Tak fordi du besøger "heste-og-andre-dyr.dk". Vi har den fornøjelse gratis at tilbyde dig en masse artikler indenfor heste, hunde, katte, fugle, fisk og meget mere.

Alt på siden er 100% GRATIS

Med venlig hilsen
heste-og-andre-dyr.dk