Man

Man
Hestens man er de lange hår, der sidder fra hoved til ryg. Man læser ofte at hesten manke blafrer i vinden, men her er det altså manen, der er tale om. Manken er en del af hestens skelet.

Hello Fresh måltidskasser - 300 DKK RABAT

Hestens man

Som oftest bliver hestens man kaldt manke, men dette er helt forkert. Hestens man er de lange hår, der sidder fra pandelokken ned til hestens ryg. Manken er de torntappe (en del af rygsøjlen), der hjælper med at forhindre sadlen i at glide frem, oftest sidder der også manhår på hestens manke!

Desværre ses fejlen ofte i tegneserier og andre historier og serier om heste. Selv i blade som decideret handler om heste har jeg set fejlen. Dette er især udbredt i tegnede hesteblade, som er oversat fra engelsk. Det er sørgeligt at redaktøren af bladet ikke tager det mere seriøst at lære kommende ryttere de korrekte benævnelser!

Pasning af hestens man

Der er stor forskel på hvormeget man forskellige heste har. En del er racebestemt, men der kan også være store individuelle forskelle. Manen er med til at beskytte hesten mod vejret og tildels insekter. Derfor har de mindre ædle, men til gengæld mere robuste heste/ponyer ofte en kraftigere behåring end de mere ædle heste.

Skal man deltage i stævner eller skal hesten til kåring vil man ofte ordne manen. På heste der ikke har en alt for kraftig man, kan man rykke den, så den er ca. en håndsbredde lang. På den måde fremhæves hestens hals og hårene vikler sig ikke så nemt ind i tøjlen. Man kan også flette manen eller lave andre spændende ting, men man skal huske at tage elastikker mv. ud inden hesten lukkes på fold eller i boks.

Lignende Artikler
Hesteforsikring

Hesteforsikring

H vis man er hesteejer er det næsten et must med en hesteforsikring. Næsten alle forsikringsselskaber i Danmark tilbyder hesteforsikringer i mere eller mindre omfang.

Hestehvisker

Hestehvisker

At være hestehvisker er en måde at forstå sin hest på. Man kommunikerer med hesten på en helt ny og anderledes måde end man er vant til og går ind på hestens præmisser.

Heste og kræmmermarked

Heste og kræmmermarked

Rundt om i Danmark bliver der holdt mange heste og kræmmermarkeder i løbet af året. Markederne forløber næsten altid fra sommer til efterår, da dyrene skal kunne stå ude uden at fryse.

Hesteudstyr

Hesteudstyr

Hvis man har fået lov til at få en hest, eller man endelig har fået råd til at købe en, så skal man også have en del hesteudstyr. Desuden skal man naturligvis have hesten opstaldet.
Hestepension

Hestepension

Hvis man ikke har mulighed for at opstalde sin heste hjemme hos sig selv, så kan man vælge at opstalde den på en hestepension. Man kan også opstalde den på grund af pensionens gode ridefaciliteter.
Hestemishandling

Hestemishandling

Hvad gør man hvis man har mistanke om hestemishandling? Læs mere i artiklen herunder og hvad man kan gøre hvis man har mistanke om at nogle heste bliver misligeholdt.
Hestefoder

Hestefoder

Hvis man selv står for at købe foder til sin hest, er det vigtigt at man ved noget om hestefoder. Man kan få meget forskelligt foder til heste, så det kan være svært at vide hvad man skal købe.
Heste

Heste

Rigtig mange mennesker beskæftiger sig til dagligt med heste på mange forskellige måder. I denne artikel gennemgås nogle af de vigtigste områder, samt hestens historie.
Indlæs flere
Kontakt
Tak fordi du besøger "heste-og-andre-dyr.dk". Vi har den fornøjelse gratis at tilbyde dig en masse artikler indenfor heste, hunde, katte, fugle, fisk og meget mere.

Alt på siden er 100% GRATIS

Med venlig hilsen
heste-og-andre-dyr.dk