Rideskoler

Rideskoler
På rideskoler kan man lære at ride, men man kan også lære en masse om omgang med heste. Desuden er der som regel andre, der også interesserer sig for heste, så der næsten altid nogen at tale om heste med

Hello Fresh måltidskasser - 300 DKK RABAT

Rideskoler
Det er en fordel at finde en rideskole i nærheden af hvor man bor, så man ikke skal køre for langt. Men det vigtigste er at undervisningen på stedet er forsvarlig og at forholdene for hestene og rytterne er i orden.
Rideskoler er et godt sted at begynde, når man gerne vil lære at ride. De første gange behøver man ikke at have ridebukser og ridestøvler. Man kan nøjes med et par bukser, der gerne sidder til og som ikke har for kraftige sømme, der kan "gnave". Fodtøjet skal have en god sål, som ikke er for glat og så må der helst ikke være for meget, der kan få skoen til at sidde fast i stigbøjlen. Som regel kan man låne en ridehjelm på stedet. Med dette udstyr har man en chance for at prøve om ridning er noget man vil fortsætte med.
Når man ved at man gerne vil fortsætte med at ride, er det en god ide at få sin egen ridehjelm. Ridebukser med fuldskind, altså skind/kunstskind på bagen og ned ad benene, giver et bedre greb i sadlen og ridestøvler giver underbenet bedre støtte og desuden er de designet, så de ikke så let hænger fast i stigbøjlen.

Hestene på rideskoler
De heste, der står på rideskoler er meget forskellige. Hestene til nybegyndere er fredelige og som regel lidt dovne. De er vant til at de nye ryttere bumper lidt i sadlen og at de hiver i tøjlerne. De fleste steder er der også nogle heste til de lidt mere erfarne ryttere. De er som regel lidt mere livlige og bedre skolede. Ofte har ryttere også private heste opstaldet, men hvis man vil ride på dem, skal man spørge ejeren af hesten, og være forberedt på at det ikke er alle, der har lyst til at dele sin hest med andre. Hvis man får lov til at ride på en privatejet hest, er det som regel imod betaling.

Lignende Artikler
Military

Military

Military er en ridesportsgren af den hårde slags. Den er delt op i tre dele ligesom triatlon. Den første del er dressur, den næste spring og den sidste er terrænspringning.

Ringridning

Ringridning

Ringridning er en rigtig gammel tradition der går 100 år tilbage. Ringridning bliver oftetst holdt ved stevner, dyrskuer og andre festlige begivenheder.

Hubertusjagt

Hubertusjagt

Alle der holder af heste, natur og jagt kender til den årlige Hubertusjagt. Hubertusjagten bliver afholdt i København i Dyrehavsbakken og sker altid den første søndag i november. Det første løb startede i 1990 og er siden blevet en flot og stolt tradition. Til Hubertusjagten stiller både heste og ponyer op.

Tilridning

Tilridning

Når hesten skal lære at bære en rytter kalder man det tilridning af hesten. Der er mange forskellige måder at tilride heste på, men fælles for de fleste metoder er, at hesten stille og roligt vænnes til de nye omstændigheder.
Ridehal

Ridehal

Om vinteren er vejret sjældent så godt at det er muligt at træne udendørs. Hvis man også vil deltage i stævner i vintersæsonen er det derfor en fordel at kunne træne i en ridehal.
Ride forbund

Ride forbund

DRF er en forkortelse for Dansk Ride Forbund. Det er den øverste myndighed indenfor ridesport i Danmark, og langt de fleste rideklubber hører til under rideforbundet
Rideklub

Rideklub

Hvis man er medlem i en rideklub har man mulighed for at deltage i klubbens stævner. Samtidig kan man have et hyggeligt samvær sammen med andre ryttere og deres heste.
Ridekonkurrence

Ridekonkurrence

Til en ridekonkurrence gælder det om at være godt forberedt, så det hele forløber glat, stille og roligt! Man skal have trænet med hesten og desuden sørge for at have alt udstyret klar.
Sadel

Sadel

Når man skal ride er det en god ide at have en sadel. Den giver en sikkerhedsfølelse, når man starter som rytter, men man bør kunne holde balancen på hesten uden brug af sadlen. Der findes forskellige typer af sadler.
Hovedtøj

Hovedtøj

Noget af det vigtigste når man skal ride - udover ridehjelm - er hestens hovedtøj. Der findes imidlertid mange slags og her kan du læse om nogle af de mest almindelige
Rideudstyr

Rideudstyr

Når man anskaffer sig nyt rideudstyr er det vigtigt at det er af en go kvalitet. Især hvis det er sikkerhedsudstyr, såsom f.eks. ridehjelm. Udstyr til hesten skal passe til den, så den ikke får gnavesår o.lign.
Ride

Ride

Når man er ude at ride oplever man naturen fra en anden vinkel. Følelsen af hesten, der arbejder sig fremad under en er helt vidunderlig, og det bliver da kun bedre med en markgalop
Ridning

Ridning

Efter industrialiseringen er ridning blevet mere og mere populært. Det giver sig til udslag i et utal af konkurrencer, hvor ridningen er central, men der er også mange ryttere, der blot rider for hyggens skyld
Indlæs flere
Kontakt
Tak fordi du besøger "heste-og-andre-dyr.dk". Vi har den fornøjelse gratis at tilbyde dig en masse artikler indenfor heste, hunde, katte, fugle, fisk og meget mere.

Alt på siden er 100% GRATIS

Med venlig hilsen
heste-og-andre-dyr.dk