Tilridning

Tilridning
Når hesten skal lære at bære en rytter kalder man det tilridning af hesten. Der er mange forskellige måder at tilride heste på, men fælles for de fleste metoder er, at hesten stille og roligt vænnes til de nye omstændigheder.

Hello Fresh måltidskasser - 300 DKK RABAT

Tilridning

I cowboyfilm kan man få et mere eller mindre korrekt billede af hvordan heste blev tilredet i det vilde vesten. Dette billede adskiller sig drastisk fra den mest benyttede måde at tilride heste på i vores del af verden idag. En stor forskel er naturligvis at det i det vilde vesten var vildheste, der blev indfanget og tilredet. Hos os idag, er det opdrættede heste og man har mulighed for at vænne hestene til at blive striglet, få renset hove, etc. Hesten bør være mindst 3 år, inden man begynder tilridningen af den. Islændere tilrides ikke før de er 4-5 år gamle. Dette skyldes at hesten skal være fuldt udvokset inden den bærer rytter.

Tilridning af ungheste

Inden hesten skal tilrides er den som regel vænnet til menneskelig omgang. Den bliver striglet jævnlig og er vant til at få beskåret hove. Som regel har den unge hest også prøvet at have en trense på, så bidet i munden ikke er uvant for den. Herefter gælder det om at vænne hesten til sadlen. Nogle heste kan blive forskrækkede når de første gang mærker gjorden spænde. Det er dog vigtigt at sadlen spændes så stramt at den ikke kan glide ned under hesten. Eventuelt kan man de første gange blot lægge sadlen på ryggen af hesten uden at spænde gjorden. De første gange en rytter skal op på hesten bør man også gå langsomt frem. Rytteren kan starte med at lægge sig ind over sadlen, så hesten kan mærke vægten.

Ved tilridning af heste er det vigtigt at det er en dygtig rytter, der lærer hesten grundprincipperne i ridningen. På den måde får fremtidige ryttere større glæde af hesten.

Lignende Artikler
Military

Military

Military er en ridesportsgren af den hårde slags. Den er delt op i tre dele ligesom triatlon. Den første del er dressur, den næste spring og den sidste er terrænspringning.

Ringridning

Ringridning

Ringridning er en rigtig gammel tradition der går 100 år tilbage. Ringridning bliver oftetst holdt ved stevner, dyrskuer og andre festlige begivenheder.

Hubertusjagt

Hubertusjagt

Alle der holder af heste, natur og jagt kender til den årlige Hubertusjagt. Hubertusjagten bliver afholdt i København i Dyrehavsbakken og sker altid den første søndag i november. Det første løb startede i 1990 og er siden blevet en flot og stolt tradition. Til Hubertusjagten stiller både heste og ponyer op.

Ridehal

Ridehal

Om vinteren er vejret sjældent så godt at det er muligt at træne udendørs. Hvis man også vil deltage i stævner i vintersæsonen er det derfor en fordel at kunne træne i en ridehal.
Ride forbund

Ride forbund

DRF er en forkortelse for Dansk Ride Forbund. Det er den øverste myndighed indenfor ridesport i Danmark, og langt de fleste rideklubber hører til under rideforbundet
Rideklub

Rideklub

Hvis man er medlem i en rideklub har man mulighed for at deltage i klubbens stævner. Samtidig kan man have et hyggeligt samvær sammen med andre ryttere og deres heste.
Ridekonkurrence

Ridekonkurrence

Til en ridekonkurrence gælder det om at være godt forberedt, så det hele forløber glat, stille og roligt! Man skal have trænet med hesten og desuden sørge for at have alt udstyret klar.
Sadel

Sadel

Når man skal ride er det en god ide at have en sadel. Den giver en sikkerhedsfølelse, når man starter som rytter, men man bør kunne holde balancen på hesten uden brug af sadlen. Der findes forskellige typer af sadler.
Hovedtøj

Hovedtøj

Noget af det vigtigste når man skal ride - udover ridehjelm - er hestens hovedtøj. Der findes imidlertid mange slags og her kan du læse om nogle af de mest almindelige
Rideudstyr

Rideudstyr

Når man anskaffer sig nyt rideudstyr er det vigtigt at det er af en go kvalitet. Især hvis det er sikkerhedsudstyr, såsom f.eks. ridehjelm. Udstyr til hesten skal passe til den, så den ikke får gnavesår o.lign.
Rideskoler

Rideskoler

På rideskoler kan man lære at ride, men man kan også lære en masse om omgang med heste. Desuden er der som regel andre, der også interesserer sig for heste, så der næsten altid nogen at tale om heste med
Ride

Ride

Når man er ude at ride oplever man naturen fra en anden vinkel. Følelsen af hesten, der arbejder sig fremad under en er helt vidunderlig, og det bliver da kun bedre med en markgalop
Ridning

Ridning

Efter industrialiseringen er ridning blevet mere og mere populært. Det giver sig til udslag i et utal af konkurrencer, hvor ridningen er central, men der er også mange ryttere, der blot rider for hyggens skyld
Indlæs flere
Kontakt
Tak fordi du besøger "heste-og-andre-dyr.dk". Vi har den fornøjelse gratis at tilbyde dig en masse artikler indenfor heste, hunde, katte, fugle, fisk og meget mere.

Alt på siden er 100% GRATIS

Med venlig hilsen
heste-og-andre-dyr.dk