Sadel

Sadel
Når man skal ride er det en god ide at have en sadel. Den giver en sikkerhedsfølelse, når man starter som rytter, men man bør kunne holde balancen på hesten uden brug af sadlen. Der findes forskellige typer af sadler.

Prøv at investere i krypto sikkert på Firi med MitID. Få 50 kr. til at prøve for

Brugen af en sadel
En sadel er en af de første ting man stifter bekendtskab med som ny rytter. Man føler at man sidder lidt bedre "fast" på hesten, så man ikke så nemt glider sidelæns ned. Sadlen giver også rytteren et bedre "greb", så hvis man rider en skovtur, så er en sadel meget vigtig. På den anden side er det også vigtigt for balancen at lære at ride uden sadel. Det er også en speciel følelse af frihed, at kunne mærke hesten direkte. En god rytter bør kunne udføre alle gangarter uden sadel, og helst også små spring.
Det er meget vigigt at sadlen passer til hesten/ponyen. Hvis man ikke selv har forstand på at se hvornår sadlen ligger korrekt, så tilbyder mange rideudstyrsforretninger at komme ud og tjekke at sadlen ligger korrekt, når man køber ny sadel.

En sadel er ikke bare en sadel
Der findes mange forskellige typer af sadler, og de er alle udformet til et specielt formål.
En westernsadel er lavet således at rytterens vægt fordeles så meget som muligt over hestens ryg, således at hesten kan bære en rytter i lange perioder. Dens udformning og måden man sidder i den på, gør det også mere behageligt for rytteren at ride længe. En del distanceryttere benytter westernsadler eller lignende sadler.
En springsadel er udformet således at den giver støtte til rytterens knæ under springningen og dressursadlen har som regel et dybt sæde, som gør det muligt at sidde ned i trav og samtidig have en god støtte for schenklerne.

Lignende Artikler
Prøv at investere i krypto sikkert på Firi med MitID. Få 50 kr. til at prøve for
Military

Military

Military er en ridesportsgren af den hårde slags. Den er delt op i tre dele ligesom triatlon. Den første del er dressur, den næste spring og den sidste er terrænspringning.

Ringridning

Ringridning

Ringridning er en rigtig gammel tradition der går 100 år tilbage. Ringridning bliver oftetst holdt ved stevner, dyrskuer og andre festlige begivenheder.

Hubertusjagt

Hubertusjagt

Alle der holder af heste, natur og jagt kender til den årlige Hubertusjagt. Hubertusjagten bliver afholdt i København i Dyrehavsbakken og sker altid den første søndag i november. Det første løb startede i 1990 og er siden blevet en flot og stolt tradition. Til Hubertusjagten stiller både heste og ponyer op.

Tilridning

Tilridning

Når hesten skal lære at bære en rytter kalder man det tilridning af hesten. Der er mange forskellige måder at tilride heste på, men fælles for de fleste metoder er, at hesten stille og roligt vænnes til de nye omstændigheder.
Ridehal

Ridehal

Om vinteren er vejret sjældent så godt at det er muligt at træne udendørs. Hvis man også vil deltage i stævner i vintersæsonen er det derfor en fordel at kunne træne i en ridehal.
Ride forbund

Ride forbund

DRF er en forkortelse for Dansk Ride Forbund. Det er den øverste myndighed indenfor ridesport i Danmark, og langt de fleste rideklubber hører til under rideforbundet
Rideklub

Rideklub

Hvis man er medlem i en rideklub har man mulighed for at deltage i klubbens stævner. Samtidig kan man have et hyggeligt samvær sammen med andre ryttere og deres heste.
Ridekonkurrence

Ridekonkurrence

Til en ridekonkurrence gælder det om at være godt forberedt, så det hele forløber glat, stille og roligt! Man skal have trænet med hesten og desuden sørge for at have alt udstyret klar.
Hovedtøj

Hovedtøj

Noget af det vigtigste når man skal ride - udover ridehjelm - er hestens hovedtøj. Der findes imidlertid mange slags og her kan du læse om nogle af de mest almindelige
Rideudstyr

Rideudstyr

Når man anskaffer sig nyt rideudstyr er det vigtigt at det er af en go kvalitet. Især hvis det er sikkerhedsudstyr, såsom f.eks. ridehjelm. Udstyr til hesten skal passe til den, så den ikke får gnavesår o.lign.
Rideskoler

Rideskoler

På rideskoler kan man lære at ride, men man kan også lære en masse om omgang med heste. Desuden er der som regel andre, der også interesserer sig for heste, så der næsten altid nogen at tale om heste med
Ride

Ride

Når man er ude at ride oplever man naturen fra en anden vinkel. Følelsen af hesten, der arbejder sig fremad under en er helt vidunderlig, og det bliver da kun bedre med en markgalop
Ridning

Ridning

Efter industrialiseringen er ridning blevet mere og mere populært. Det giver sig til udslag i et utal af konkurrencer, hvor ridningen er central, men der er også mange ryttere, der blot rider for hyggens skyld
Indlæs flere
Kontakt
Tak fordi du besøger "heste-og-andre-dyr.dk". Vi har den fornøjelse gratis at tilbyde dig en masse artikler indenfor heste, hunde, katte, fugle, fisk og meget mere.

Alt på siden er 100% GRATIS

Med venlig hilsen
heste-og-andre-dyr.dk